Dilencilere zabıta engeli

Güncelleme Tarihi:

Dilencilere zabıta engeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2014 01:17

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Çatal Mezarlığı civarında dilencilik yapan gruba yasal işlem uyguladı. Dilenciler, zabıta ekiplerinin gözetiminde şehir dışına çıkartıldı.

Haberin Devamı


Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri şehir dışından gelen ve Çatal Mezarlığı civarında bir grubun dilencilik yaptığını tespit etti. Salihli ilçesinden gelerek organize şekilde hareket eden kişileri takibe alan zabıta, söz konusu kişiler hakkında yasal işlem başlattı. Dilencilik yapan grubun değişik suçlar da işleyebileceği öngörülerek konu hakkında İl Emniyet Müdürlüğü bilgilendirildi. Resmi işlemlerin ardından grubun şehir dışına çıkışı sağlanarak, bölgede yaşayan vatandaşların herhangi bir şekilde sorun yaşamalarının önüne geçilmiş oldu.
Dilenciliğin önüne geçmek konusundaki hassasiyetlerinin devam ettiğini bildiren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, halkın huzur ve güvenliğinin önemini vurguladı. İra, "Dilencilik haksız kazanç kapısı ve halkın huzurunu bozan bir uygulamadır. Biz de bunun bilinciyle geçmişte olduğu gibi dilenci operasyonlarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Farklı yaş gruplarındaki söz konusu dilencilere yönelik de 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33'üncü Maddesi gereğince gerekli yasal işlemlerini gerçekleştirdik ve şehir dışına çıkışlarını sağladık. Vatandaşlarımızdan talebimiz de bu tür durumlarda 153 numaralı telefondan Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerine ihbarda bulunmalıdır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!