Dev projeye çelme

Güncelleme Tarihi:

Dev projeye çelme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

2008 Olimpiyatı'nın Türkiye'ye alınması halinde bir bölümünün Denizli'de yapılması için gösterilen yoğun çaba, Hallaçlar Belediyesi'nin onayına takıldı.

DENİZLİ'de Gençlik ve Spor Müdürlüğü, 60 bin kişilik stad, 10 bin kişilik spor salonu, yüzme havuzları, koşu parkurları, golf, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları bulunan, 400 bin metrekare alana yayılan köyün Hallaçlar'a kurulması için proje hazırladı.

Belediye olumsuz

HALLAÇLAR Belediyesi'ne yazı yazılarak hazine arazisinin imar planında konut alanından çıkarılıp, spor alanı yapılması gerektiği belirtildi. Ancak belediyeden imar değişikliği konusunda olumsuz yanıt geldi.

Vali de diretti

VALİ Yusuf Ziya Göksu, iki kez Hallaçlar Belediyesi'ne yazı yazıp bölgenin konut alanından çıkarılmasını istedi. ANAP'lı Belediye Başkanı Yusuf Danışman, bölgenin 106 bin metrekaresinin konuttan çıkarıldığını, kalan bölümde şahıs arazileri bulunduğu için çıkarılamayacağını bildirdi.

Bodrum-Turgutreis yolu genişletiliyor

BODRUM-Turgutreis arasındaki 18 kilometrelik karayolunun genişletme çalışmalarına Konacık Mevkii'nden başlandı. Çalışmaları, Eko İnşaat üstlendi. Bodrum-Turgutreis karayolunun genişletilerek gidiş-geliş dört şerit haline getirileceği belirtildi. Çalışmalar, 2001 yılı turizm sezonuna kadar tamamlanacak.

BAŞKAN

Proje sunmadılar

HALLAÇLAR Belediye Başkanı Yusuf Danışman, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün kendilerine yazı gönderdiğini, ancak proje sunmadığını belirterek, ‘‘Yapılacak tesisin projesini bize göndersinler, biz de imar çalışmalarımızı bu şekilde yapalım. Ama şu anda durdurmamız mümkün değil, çünkü şahıs arazileri de var. Bu projenin çok şey kazandıracağını biliyoruz. Ama ortadaki çevre yolu ve şahıs arazileri nedeniyle, 18'nci madde çalışmalarını yapmak zorundayız’’ diye konuştu.

İL MÜDÜRÜ

Denizli'nin kaderi

DENİZLİ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Babacan, olimpiyat köyü projesinin, kentin kaderini değiştireceğini belirterek, ‘‘Hallaçlar'daki arazi istediğimiz gibi. Burayı alamazsak bu büyüklükte ve projeye elverişli yer bulamayız. Belediye yetkilileriyle defalarca görüştüm. Arazi üzerinde 18'nci madde çalışması yapılmamasını istedim. Ancak konut alanını spor alanına çevirmediler. Kadastro çalışmalarına da başladılar. İşlemleri tamamlayıp projeyi 2001 yatırım programına aldırmak istiyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!