Deri'n Fikirler'e muhteşem final

Güncelleme Tarihi:

Derin Fikirlere muhteşem final
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2016 15:08

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından Türkiye'de deri endüstrisinin tasarım ve üretim kalitesini simgeleyen ürün kimliğini desteklemek amacıyla bu yıl Doğal İzler teması ile düzenlenen "6. Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması" defileli final ile sonuçlandı. Yarışmanın birincisi tasarımcı Müge Tuğru ve mühendis Özden Cansöz oldu.

Haberin Devamı


6. Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması La Vie-Nouville'de final gecesi ve defile ile tamamlandı. Yarışmanın birincisi 'iz' temasıyla tasarımcı Müge Tuğru, mühendis Özden Cansöz takımı ödülünü Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk'ten alırken; yarışmanın ikincisi 'küf' temasıyla tasarımcı Ayşe İlayda Erden ile mühendis Gizem Altunay'ın takımına ödülünü İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak verdi. Son olarak üçüncülük ödülünü tasarımcı Ceren Yazıcı ve mühendis Fatih Genç ömür temasıyla ödüllerini Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko'dan aldı.
Gecede konuşan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Jak Galiko yarışmada emeği geçenlere teşekkür ederek "Türkiye'nin geleceğine yönelik ve ihracat hedefini yükseltmek üzere çaba harcıyoruz. Eğitimli genç tasarımcılarımızın ve mühendislerimizin yenilikçi fikirlerini üretime dönüştürerek hedeflerimize ulaşabiliriz" dedi.
Yarışma birincisi takım 10 bin TL, ikinci 6 bin TL ve üçüncü 4 bin TL'lik ödülün sahibi olurken yarışmada dereceye giren 1 tasarımcıya Ekonomi Bakanlığı'nın destekleri kapsamında yurtdışındaki önemli tasarım okullarından birinde iki yıl süre ile eğitim hakkı verilecek. Merkezi Hollanda'da bulunan yarışma sponsoru olan Stahl firması, ilk üç takımın deri mühendisine staj imkanı verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!