Dericiler Çin’den memnun ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Dericiler Çin’den memnun ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2015 14:41

ÇİN’de bu yıl 18’incisi düzenlenen deri fuarına (All China Leather Exhibition -ACLE) katılan Türk deri sektörü, yeni ticari bağlantılarla döndü.

Haberin Devamı

31 Ağustos - 2 Eylül 2015 tarihleri arasında Çin’in Şanghay kentinde düzenlenen 18’inci All China Leather Exhibition fuarının Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği gerçekleştirdi. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar, fuara 37 ülkeden 1044 firmanın katıldığını, uluslararası düzeyde en büyük katılımın Türkiye tarafından sağlandığını belirtti. Türkiye’den 24 firmanın Çin’e ihracatını arttırmak için fuara katılarak tanıtım yaptığını söyledi.

Dericiler Çin’den memnun ayrıldı

Her türlü deri ve deri ürünleri, deri ile ilgili kimyasal maddeler, ayakkabı, çanta, saraciye, deri sanayi ile ilgili makine ve ekipmanın sergilendiği fuar ile eşzamanlı Shanghai Moda ve China International Footwear fuarları da düzenlendiğini anlatan Zandar, "Fuar, Çin deri piyasasını yakından izleme ve inceleme, ihraç ürünlerimizi pazara tanıtma olanağı tanıması bakımından önem arz ediyor. Türkiye’nin yanı sıra Avustralya, Brezilya, Etiyopya, Fransa, Almanya, Endonezya, Hindistan, İtalya, Japonya, Kore, Pakistan, İspanya, Tayvan, Tayland, Birleşik Krallık ve ABD’nin ülke katılımları oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fuar süresince Türk firmalarının sergilenen işlenmiş deri, deri kimyasalları ürünlerinin katılımcı firmalar tarafından ziyaretçilere tanıtıldığını belirten Zandar, "Katılımcı Türk firmalarımız gerek mevcut alıcıları, gerekse potansiyel yeni alıcılar ile verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Türk firmalarımızın fuar ile ilgili beklentileri karşılandı. Çin deri sektörü için her zaman önemli bir pazar ve pazardaki varlığımızı korumamız ve genişletmemiz gerekiyor" dedi.

SİMAY BÜLBÜL TÜRK DERİSİNİ TANITTI

Firmaların güncel koleksiyonlarını sergilediği fuarda Deri Tanıtım Grubu standında, Deri’n Fikirler 5. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması finalinde yarışan tasarımcı ve mühendislerin derileri ve mamul ürünleri de sergilendi. Ziyaretçilerin ilgi gösterdiği Deri Tanıtım Grubu standında Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması Danışmanı ünlü tasarımcı Simay Bülbül de yer aldı. Gelen ziyaretçilere Türk deri sektörünün tasarımdaki gücü ve gelişimi üzerine bilgiler verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!