Depremzede çocuğa İzmir’den mektup

Güncelleme Tarihi:

Depremzede çocuğa İzmir’den mektup
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 00:00

Depremin ağır hasar verdiği Van’ın Erciş İlçesi’ndeki çocuklara, İzmirli akranlarından mektup geldi.

Haberin Devamı

İZMİR’de bazı sanayi kuruluşları ve öğrenciler, hazırladıkları kampanyalarla, Van’a içinde yiyecek, giyim eşyaları ile okul araç-gerekçelerinden oluşan TIR dolusu malzeme gönderdi. İlköğretim öğrencileri, başlattıkları ve ilk etapta gönderdikleri malzemelerinin yanı sıra depremzede arkadaşlarına birer mektupla kardeşliklerini dile getiren satırları da yolladı. Kampanyayı yürüten İzmirli işkadını, Gelişim Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Nazan Ay, duygulandıran mektupları çadırkentte dağıttı. Mektupların birinde şu satırlar yer aldı: “Sevgili arkadaşım. Çok kötü durumda olduğunuzu biliyoruz. ’Arkadaşım’ diyorum, çünkü adını bilmiyorum. Kötü durumda olduğunuz için kampanya hazırladık. Hiç üzülme, ihtiyaçlarınız varsa açık anlat. Hiç üzülmeyiz. Kampanya yürütülemezse oraya yürüyerek bile gidebiliriz. Lütfen istediğiniz bir şey varsa söyleyin size yardım edeceğiz.

Haberin Devamı

Umarım iyisinizdir. Birkaç gün önce onları gördüm. Durumunuza üzüldüm. Orada çok acı çektiğinizi biliyorum. Ama siz benim dostlarımsınız. Ve her kim olursanız olun, her şeyi başaracağınızı biliyorum. Şimdi size mutlu haberlerim var. Okulumuz sizin için bir kampanya düzenledi. Ve daha fazla eşya, yiyecek gelecek. Size söz veriyorum, söz. Ben de size yardım edeceğim. Bu mektup size ulaştığı için çok şanslısınız.”

Canım kardeşim acını paylaşıyorum

ÖZEL Yamanlar Eğitim Kurumları öğrencileri de Van depreminden etkilenen arkadaşlarının acılarını paylaşmak amacıyla mektup kampanyası başlattı. Öğrenciler yazdıkları duygu dolu 2 bin mektupla, Vanlı kardeşlerinin acılarını bir nebze de olsa hafifletmeye çalıştı.

4’üncü sınıf öğrencisi Sinem Özgüçlü, “Bir sevinç, bir hüzün yaşıyoruz. Sevincin en başında Azra bebek geliyor. Sonra enkazdan sağ çıkan kişiler. Üzüntü ise Yunus gibi birçok kişi olması. İnanın sizi kurtarmak istiyorum. Tüm Türkiye tek yürek. Buna inanabilirsiniz. Bu mektubun başındayım ama ağlayasım geliyor. Sol yanım acıyor” şeklinde üzüntüsünü dile getirdi.

Depremi duyduğunda çok üzüldüğünü yazan 5’inci sınıflardan Nagihan Alpay da, “Kardeşim bu mektubu sana Sezen Aksu’nun memleketi İzmir’den yazıyorum. Hani o meşhur şarkısında ‘Kalbim Ege’de kaldı” diyordu. İnan, deprem haberini duydu duyalı bizim de kalbimiz ve aklımız Van’da kaldı” satırlarına yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!