Denizlispor’da tarihi bozgun

Güncelleme Tarihi:

Denizlispor’da tarihi bozgun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 14:03

PTT 1’inci Ligi’nde 18’inci haftanın kapanış maçında Multiigroup Alanyaspor’a deplasmanda 6-0’lık skorla bozguna uğrayan Denizlispor, son 19 yılın en farklı yenilgisini almanın şokunu yaşadı.

Haberin Devamı

Daha önce Süper Lig’de mücadele ettiği dönemlerde 1984-85 ve 1996-97 sezonlarında Fenerbahçe’ye 7-0 mağlup olan yeşil siyahlı ekip, Alanya’da tarihinin en ağır hezimetlerinden birini yaşamış oldu. Futbolculara sezon başından bu yana maç başı ücretleri ile transfer taksitlerinin ödenmediğini, yönetimin olağanüstü genel kurul kararı almasından sonra başkan adayı çıkmamasının takımda sahipsizlik duygusu yarattığını hatırlatan bazı eski yöneticiler, bu artamda alınan böylesi ağır bir yenilgiye şaşırılmaması gerektiğini öne sürdüler.

Yenilgiyi futbol dışı faktörlere bağlayan teknik sorumlu Ali Yalçın’da kulüpte yaşanan belirsizliğin futbolcuları olumsuz etkilediğini belirtti, şöyle konuştu:

"Takım son dönemdeki gelişmelerden olumsuz etkilendi. Futbolcular psikolojik çöküntü içinde. Tüm çabamıza rağmen bu çöküntüyü önleyemedik. Multigroup Alanyaspor, fizik olarak güçlü bir ekip. Ağır zeminde bu durum rakibimizin işini kolaylaştırdı. Yine de böyle bir sonuç beklemiyorduk. Takımı toparlamak için elimizden geleni yapacağız."

Bu arada, maçı televizyondan izleyen Asbaşkan Taner Atilla yüksek tansiyona bağlı fenalık geçirdi. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Atilla, gece kontrol altında tutulduktan sonra bugün taburcu edildi.

URKAY ACI KONUŞTU

Denizlispor’unb eski başkanlarından Süleyman Urkay, 22 Ocak’ta yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi önemli açıklamalarda bulundu. "Kulübün üye yapısı gereği, yukarılardan icazet alamayan biri aday olamaz" diyen Urkay, şöyle dedi:

"Ben de başkan seçilirken birilerinden icazet almıştım ama bu sistem yanlış. Bugünler, Denizlispor’un iyi günleri. Gelecekte bugünleri de arayacağız. Ben, kulübün borçlarının altına imza atacak kadar Denizlispor sevdalısıyım. Koskoca kulübe yazık ediliyor."

Bu arada kongrede aday çıkmaması durumunda mevcut yönetimin 6-7 isim değişikliği yaparak görevine devam edebileceği belirtildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!