İşte Denizli’nin güzellikleri

Güncelleme Tarihi:

İşte Denizli’nin güzellikleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 15:29

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikinci kez düzenlediği Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserler belirlendi. Eser sahipleri 2 bin 378 fotoğraf arasında yapılan değerlendirmede doğa, kentsel ve kırsal kategorilerinde yarıştı.

Haberin Devamı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile DEFSAD’ın düzenlediği 1’inci Ulusal Fotoğraf Yarışması’na 2 bin 378 eser katıldı. Denizli’nin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı ve fotoğraf sanatı aracılığıyla ortaya çıkarılması amacıyla düzenlenen yarışmada Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Temsilcisi Zafer Gazi Tunalı, fotoğraf sanatçısı Mehmet Bayhan ve Nizami Çubuk, DEFSAD Başkanı Mehmet Çakır ve Photo World Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Gür’den oluşan jüri doğa, kentsel ve kırsal kategorilerinde dereceye giren eserleri belirledi. Jürinin değerlendirmesi sonucu doğa kategorisinde Fikret Yorgancıoğlu birinci, İlknur Boy ikinci, Ali Aslan ise üçüncü oldu. Kentsel kategoride birinciliği Emel Güney’in eseri alırken, ikinci Çınar Yüksel, üçüncü Hüseyin Bostancı’nın çalışması seçildi. Kırsal kategorisinde Cihan Karaca birinci, Mehmet Müsebbih Ergin ikinci ve Tuğba Çandır’ın eseri üçüncü seçilirken, her kategoride üçer fotoğraf mansiyona layık görüldü. Jüri ayrıca 64 eseri sergilenmeye değer buldu. Birincilere 3 bin, ikincilere 2 bin, üçüncülere 1000, mansiyonlara 750 ve sergilenmeye değer eserlere 150’şer lira ödülün verileceği yarışmanın ödül töreni 4 Aralık’ta yapılacak.

Haberin Devamı

AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin farklı noktalarından çekilen eserlerin kentin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini yansıttığını belirterek, "Düzenlediğimiz yarışma ile Denizli’nin güzelliklerini fotoğraf sanatı aracılığıyla ölümsüzleştiriyoruz. Denizli’nin tanıtımı anlamında önemli bir fotoğraf arşivine sahip olacağız. Katılan ve ödül alan sanatçıları kutluyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!