Denizli travertenini marka yapma atağı

Güncelleme Tarihi:

Denizli travertenini marka yapma atağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2012 00:00

Denizli Ticaret Odası, kentte üretilen mermerlerin “Denizli Traverteni” logosuyla satılması için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

DENİZLİ Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Basın İlan Kurumu’nun Cumartesi Sohbetleri’ne konuk oldu. Denizli’nin 164 ülkeye ihracat yaptığını ve 3 milyar dolar büyüklüğe ulaştığını söyleyen Özer, Denizli ürünlerinin kalitesinin ön plana çıkarılması için markalaşmanın önemine dikkat çekti. DTO olarak Denizli traverteninin marka olarak ön plana çıkması için çalışma yürüttüklerini belirten Necdet Özer, “Bugüne kadar Denizli, ünlü markalar için fason üretim yaptı, ama artık yavaş yavaş markalaşıyoruz. Mermer denince akla İtalya geliyor.

Oraya giden mermer Denizli yataklarından çıkıyor. Bu nedenle DTO olarak çalışma başlattık. Denizli’den çıkan mermer, Denizli traverteni logosuyla satılacak. Çalışmanın sonuçlarını iki hafta içinde açıklayacağız” dedi.

Haberin Devamı


Denizli sanayisinin kabuk değiştirdiğini, alternatif sektörlerin büyüdüğünü kaydeden Özer, “2009 krizinin etkilerini en fazla hisseden illerden biriyiz. Ama krizin etkilerini artık atlattık ve kent ekonomisi olarak gelişmemizi sürdürüyoruz. Bugün 600 sanayi kuruluşu 164 ülkeye ihracat yapıyor. Tekstilin yeri yüzde 80’lerden 59’a düştü. Farklı sektörler gelişti. Tekstil ihracatı yine artıyor, onun yanı sıra jeotermal seracılık, turizm, tarım ve hayvancılık da gelişiyor” diye konuştu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!