Darbe üstüne darbe

Güncelleme Tarihi:

Darbe üstüne darbe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2010 00:00

Giresunspor’la sözleşmesini haksız feshettiği gerekçesiyle Aykut’a 450 bin TL ve 12 ay müsabakalardan men cezası veren UÇK, Reha Kapsal ve yardımcılarına 392 bin TL ödenmesini kararlaştırdı. Ümit Turmuş ve ekibi de sıraya girdi.

Haberin Devamı

FUTBOL Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) Karşıyaka’ya bir darbe daha vurdu. Geçtiğimiz günlerde Aykut Akgün’e sezon başında Giresunspor’la sözleşmesini haksız feshetmesinden ötürü 450 bin TL ve 12 ay sportif müsabakalardan men cezası verip bu karardan kulübü de sorumlu tutan UÇK, 11. haftada 3-0 kaybedilen Karabük maçının ardından sözleşmeleri feshedilen Teknik Direktör Reha Kapsal ve yardımcılarının itirazını da haklı buldu.
Faizler de eklenecek
UÇK, Reha Kapsal ile antrenörler Yalçın Koşukavak ve İsmail Ünal’a alacakları, fesih tazminatları, avukat ve dava masrafları için faizler hariç 392 bin 536 TL ödemesine karar verdi. Faizleriyle birlikte 450 bin TL’ye yaklaşan rakam, mali açıdan zor günler yaşayan yönetimi şoke etti. Bu arada geçen hafta sözleşmesi feshedilen Teknik Direktör Ümit Turmuş da 75 bin TL alacağı pazartesi gününe kadar ödenmediği taktirde Federasyon’a başvuracağını açıkladı. Turmuş ve yardımcıları, alacakları dışında fesih tazminatı talep ettiği taktirde bu rakam 200 bin TL’yi aşacak.
Tahkim karar vermedi
Diğer yandan Tahkim Kurulu önceki akşam yaptığı toplantıda, Aykut Akgün’ün avukatının UÇK’nın cezasıyla ilgili yaptığı yürütmeyi durdurma talebi için karar vermedi. Dardanel maçında da oynayamayacak Aykut’a lisans çıkarmak için sezon başında UÇK’ya 50 bin TL teminat yatıran yönetim gelebilecek cezayı göz önüne alarak futbolcuyla özel anlaşma yapıp, sözleşmesini 2012’ye uzattı. Ceza kesinleştikten sonra Aykut bu parayı ödemezse, Federasyon bu miktarı kulüpten tahsil edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!