Cumhuriyetin ışığı söndü

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetin ışığı söndü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2008 00:00

Muğla’da 32 yıl öğretmenlik yapan, evini eğitime bağışlayan 88 yaşındaki Feriha Günsan, 30 Ekim’de böbrek ağrısı şikayetiyle Özel Yücelen Hastanesi’ne kaldırıldı. Böbrek yetmezliği tanısı konulan Günsan, tedaviye alındı, dün saat 07.15 sıralarında fenalaşarak yaşamını yitirdi.

Belediye Başkanı Osman Gürün’ün de öğretmeni olan Günsan, çevresinde "Cumhuriyet ışığı" olarak anılıyordu. Günsan, birçok doktor, avukat, hakim ve üst düzey yöneticinin de öğretmeniydi. Başkan Gürün, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Günsan’ı hastanede ziyaret etmişti.

Gürün, "Onun yetiştirdiği öğrenciler topluma faydalı oldu. O bize toplum ve ülke sorumluluğu verdi. Mesai dinlemedi, gece gündüz kendini eğitime adadı. Hem sosyal yaşamda hem de meslek yaşamında örnek alınacak bir insandı. Cumhuriyet döneminde eğitim ordusunun lideriydi. Cumhuriyet ışıklarımızdan birini kaybettik. Ama o kendi yerine cumhuriyet meşalesini sonsuza kadar taşıyacak nesiller yetiştirdi" dedi.

Sevilen öğretmen, dün öğlen Kurşunlu Camisi’nde kılınan cenaze namazından sonra Şehir Eski Mezarlığı’nda toprağa verildi.

FERİHA GÜNSAN KİMDİR?

Feriha Günsan 1 Temmuz 1920’de Muğla’da doğdu. 1940’ta İstanbul Çapa Kız Öğretmen Okulu’nu tamamladı. 1941’de Muğla merkeze bağlı Dirgeme Köyü’nde meslek hayatına atıldı. 1943’te meslektaşı Osman Günsan’la evlendi. Hiç çocuğu olmadı. İçindeki çocuk sevgisini öğrencileriyle paylaştı. Uzun yıllar Muğla Atatürk İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yaptı. 1972’de ise yine bu okuldan emekli oldu. Eğitim gönüllüsü olan Günsan, iki katlı evini de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!