Çözüm hattı

Güncelleme Tarihi:

Çözüm hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2000 00:00

Hazırlayan Ceren CANDAR
Haberin Devamı

Park yeri sorunu

KÖŞEMİZE, sürekli yazılan, gündeme getirilen, ancak çözüm bulunamayan bir sorunla başlıyoruz. İzmir'in otopark sorunu. Gün geçtikçe artan otomobil sayısı ve azalan park yerleri kentin en güzel yerlerini yayalar için kabusa dönüştürüyor. Kaldırımları boylu boyunca kaplayan otomobiller, yayaları olduğu kadar çevrede sakinlerini de rahatsız ediyor.

BELEDİYE Başkanları olaya duyarsız kalmamakla birlikte kalıcı çözüm de üretemiyor. Mevcut park yerleri sınırlı ve mekan olarak uygun olmayınca, yetkililer de insanların taşıtlarını kaldırımlara bırakmasına göz yummak zorunda kalıyor.

En çok Alsancak’ta

İZMİR'in en gözde mekanı Alsancak bu sorunu en çok yaşayan semtlerin başında. Kaldırımda yürümek ise hemen hemen imkansız. Taşıtlara kapalı olan Dominik Caddesi'nde bile yolun ortasına park etmiş araç görmeniz mümkün. Bunu önlemenin en iyi yolu ise park edilmemesi gereken yere bırakılan araçların ilgili yerlere bildirilmesi.

BU konudaki şikayetlerinizi İZELMAN'ın 489 99 21 numaralı telefona bildirebilirsiniz.

BORNOVA

Seçim sözleri unutuldu

SEÇİM döneminde verilen sözler ne çabuk unutuldu. Biz Bornova Mevlana Mahallesi'nde oturuyoruz. Seçimlerden önce hergün mahallemize gelip oy toplayan Başkan Cengiz Bulut, göreve geldiği günden beri en ufak bir çalışma bile yapmadı. Büyükşehir Belediyesi de 2000 yılında asfaltsız yerleşim yeri kalmayacağını söylüyordu. Ancak mahallemize en ufak bir asfalt bile dökülmedi. Kışın çamur, yazın tozdan canımızdan bezdik. Bu durum küçük çocuklar için de sakıncalı. Bornova sınırları içinde yer alan mahallemize de ilgi gösterilmesini istiyoruz.

Namık Şamasas

Duraklara seferler yazılsın

OTOBÜS duraklarına otobüs seferlerinin saat ve numaralarının yazılmasını istiyorum. Bornova İZKENT'te sefer yapan az sayıda otobüsün saat kaçta geçtiğini bilmediğimiz için uzun süre duraklarda beklemek zorunda kalıyoruz. Her durağa hangi otobüsün kaç dakika arayla geçtiğini belirten bir tabela konulsa sorun çözümlenir. Otobüslerin saatlarinde gecikme de olsa, bir tahmin yürütebiliriz. Ayrıca bazı duraklarda bekleme yeri yapılmamış. Yazın sıcakta kışın da soğukta yağmur altında ayakta beklemek zorunda kalıyoruz. Bununla da ayrıca ilgilenilmesini istiyoruz. Ayten Yıldız

Kablolu TV bekliyoruz

İZMİR'in hemen hemen her yerinde bulunan Kablolu TV Bornova'nın en büyük mahallelerinden olan Osmangazi'nin bir kısmına hala ulaşmadı. Osmangazi İlköğretim Okulu ve çevresinde Kablolu TV yok. Teknolojinin hızla ilerlediği bugünlerde biz de diğer vatandaşlar gibi bundan yararlanmak istiyoruz. PTT'ye sorduğumuzda bize kutunun olmadığını söylediler. Buraya bir hat çekmek çok mu zor. Bunun için yapmamız gereken birşey varsa mahalle olarak yapmaya hazırız.

Ogün Altan

KARŞIYAKA

Sahil yolu hálá delik deşik

BUGÜNE kadar pek çok kere yazılıp çizilmesine rağmen Karşıyaka Sahil Yolu hala delik deşik. Sürücüler ralli yapar gibi araba kullanmak zorunda kalıyor. Bu da trafiği tehlikeye sokuyor. Aynı zamanda ben motor kullanan biri olarak bu durumdan daha fazla şikayetçiyim. Çünkü bu delikler o kadar büyük tehike yaratıyor ki, can kaybına bile neden olabilir. Karşıyaka Belediye Başkanı neden bu konuya bu kadar duyarsız. Yapacak bir şey olmadığı için mi yoksa yapamadığı için mi? Bu konuda bir şeyler yapılması için mutlaka ölümlü kazaların mı meydana gelmesi gerekiyor. Maddi hasarlı trafik kazaları çalışma yapmak için yetersiz mi? Turan Yılmaz

BAYRAKLI

Üst geçitin ışığı aylardır yanmıyor

SEVGİ Yolu üzerindeki üst geçitin aylardır ışıkları yanmıyor. Sırf bu yüzden insanlar üst geçit yerine tren yolunu kullanıyorlar. Bir üst geçiti ışıklandırmak bu kadar zor mu? Geceleri ayyaşların mekanı oluyor. Bir bayan olarak buradan geçmemiz mümkün değil. Sayın belediye başkanımız umarım bu konuyla ilgilenir. Mahalle olarak zor durumdayız.

Sabriye Ertan

KONAK

İşportacı istilası

KONAK alt geçidindeki işportacılar insanların yürümesine fırsat vermiyor. Haftaiçi denetim yapan Zabıta ekipleri, hafta sonu denetim yapmadığından meydanı boş bulan işportacılar, bizi canımızdan bezdiriyor. Sağlı sollu geçidi kapatan, bir de üstüne üstlük avazı çıktığı kadar bağıran işportacılar, vatandaşların yolunu kesiyor. Özellikle bayan olarak alt geçitten geçmek istemiyorum. Zaten belli bir kalabalık var, bir de işportacılar olunca karşıya geçmek sıkıntı oluyor. Zabıta ekipleri hafta sonları da denetim yaparsa vatandaşlar rahat bir nefes alır.

Nurhan Çetin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!