Çöp bidonu yok

Güncelleme Tarihi:

Çöp bidonu yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

KAHRAMANLAR Ege Mahallesi'ndeki sokaklara çöp bidonu verilmeyince vatandaşlar teneke kullanıyor. Küçük ve hacimsiz kovalar sokakta yaşayan hayvanlar veya çocuklar tarafından devrilip çöpler sokağa dökülüyor. Konak Belediyesi'nden çöp bidonu isteyen mahalleli, ‘‘Atıklar belli merkezlerde toplanmayınca etraf pislik içinde kalıyor. Diğer mahallelerde bidon varken bizde olmamasına bir anlam veremiyoruz. Hastalık ve pisliğin önüne geçmek için çöp bidonu şart''diye konuştu.

Üst geçidi aydınlatın

ÇİĞLİ Anadolu Caddesi'ndeki üst geçit aydınlatılmayınca yayalar karanlıkta trafiğin çok yoğun olduğu yolu kullanarak karşıya geçmeye çabalıyor. Karanlık yüzünden üst geçitten geçerken merdivenlerden düşerek yaralanan İsmet Erdik, ‘‘Merdivenler çok karanlık. Göz gözü görmüyor. Yaya geçidi yapıldığından beri ışıkları hiç yanmadı. Elektrik kutuları var. Ancak elektrik bağlanmamış. Bunun en kısa zamanda düzeltilmesini istiyoruz. Zaten çoğu vatandaşın üst geçit kullanma alışkanlığı yok. Bu tür kötü örnekler de buna vesile oluyor'' dedi.

Aman dikkat!

BORNOVA Manavkuyu Kavşağı'nda yolun ortasından fırlayan demirler, faciaya davetiye çıkarıyor. Görülmesi çok zor olan 30-40 santimlik demirler, yoldan geçen araçların lastiğini patlatarak kazalara neden oluyor. Şoförler, ‘‘Çukurlara alıştık. Ancak bu kadarı da fazla. Çok büyük tehlike yaratıyor'' diyor.

Barınak dökülüyor

NARLIDERE Altıevler Mahallesi'ndeki balıkçı barınağı ilgisizlikten perişan oldu. Teknelerine ulaşmak için tahtadan yaptıkları derme çatma iskeleleri kullanan balıkçılar, barınağa ilgi istiyor. Muhtar Sultan Aksoy barınağı ve balıkçılığı geliştirmek için Su Ürünleri Kooperatifi kurduklarını belirterek, ‘‘Barınağımızın içini temizleyip kenarlarına beton yapılsa sorunlar çözülür. Devlet Liman Hizmetleri'nden destek bekliyoruz. Bu şekilde Hong Kong'daki balıkçılara benziyoruz. Barınak onarılırsa biz kooperatif olarak burayı kiralamaya ve para ödemeye hazırız. 80 civarında balıkçı zor durumda kalıyor'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!