CHP'ye İzmir damgası

Güncelleme Tarihi:

CHPye İzmir damgası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2016 19:07

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) belli oldu. Kılıçdaroğlu’nun A Takımı’na kendisi dışında 4 İzmirli girdi.

Haberin Devamı

Kurultayda en çok oyu alan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke hem parti sözcüsü, hem de ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır genel sekreterlik görevine getirildi. İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı insan ve doğa haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı, PM Üyesi Erdal Aksünger ise bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görevlendirildi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV

Genel sektererliğin partide genel, idari ve temsiliyet adına önemli bir görev olduğunu vurgulayan Kamil Okyay Sındır, şöyle dedi: “Genel Başkan’ın takdiri. Ülkenin içinde bulunduğu durum itibariyle her partilinin tüm yönetim organlarında görev yapan milletvekillerini MYK’da görev alan, PM’de görev üstlenenlerin sorumluluğu çok büyük. Bu anlamda partimizi iktidara, Cumhuriyet’in temel ilke ve değerlerinden asla taviz vermeden, özgürlükçü demokrasiyi tesis edebilecek, darbe hukukunu ortadan kaldıracak bu çalışma sürecinde verilmiş çok önemli bir görev. Diliyorum ve inanıyorum ki en iyi şekilde bu görevi yerine getireceğiz. Bireysel bir çabadan öte, örgütlü, birlikte katılımcı, demokratik bir anlayışla sürdürülmesi gereken önemli bir görev.” İÇ

Haberin Devamı

SİYASETE TAKILMADIM

1 Kasım seçimlerinde liste dışı kalan Erdal Aksünger ise bu görevlendirmede dışa dönük politika yapmasının etkili olduğunu söyledi, “İç siyasete takımadım. Bundan sonraki süreçte partinin yapısal dertlerini halletmemiz, liyakatı tesis edecek altyapıyı kurmamız lazım. İzmir çok ciddi temsil ediliyor. Bu çok önemli. Bunun da yeni bir dinamizim kazandıracağını düşünüyorum. İzmirli arkadaşlarımla çok uyumlu çalışacağımıza inanıyorum. Değişimini omuz omuza yapacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!