CHP İzmir'de ziyaret depremi

Güncelleme Tarihi:

CHP İzmirde ziyaret depremi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2015 17:45

İZMİR’de Gaziemir, Çiğli, Karşıyaka, Foça, Kınık, Menemen, Bergama, Dikili, Aliağa ve Kemalpaşa ilçe başkanları Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek milletvekili aday listeleri hakkındaki görüşlerini ifade etti. Bu ziyaret il yönetiminde deprem etkisi yarattı.

Haberin Devamı

İl Başkanı Bedri Serter, il yönetim kurulunu dün saat 11:00’da olağanüstü topladı. 4 saat süren ve basına kapalı gerçekleşen toplantıda yönetim kurulu üyeleri ziyareti eleştirirken, Serter’i de partide boşluk yaratmak ve zaafiyete uğratmakla suçladı.

KİM, NE DEDİ?

Dilek Bilgin:

Seçime aynı adaylarla gidilmemeli. Çünkü kontenjan adaylar çalışmadı. Şirin Akgül: Çiğli İlçe Başkanı se-çim döneminde partiyi açmadı. Sadece Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay’la çalıştı. Gözü il başkanlığında. İlçe başkanlarının Ankara’ya gitmesi konusunda il başkanı olarak pasif kaldınız. Bundan çok rahatsızım, istifayı düşünüyorum.

Bahattin Özdemir:

Bu ilçe başkanları kriz döneminden nemalanmaya çalışıyor.

Orhan Karaoğlu:

Roman aday Özcan Purçu, Romanlardan oy getiremedi. İlçe başkanlarının yaptıkları doğru değil. Gerekirse görevden alınmalılar.

Haberin Devamı

Niyazi Arslan:

Burada ilçe başkan-ları kadar onlara randevu alan başdanışman Erdal Aksünger de suçlu. Asıl hesap ona sorulmalı. Celal Yıldız: İl yönetim kurulu olarak tüm ilçe başkanlarımızı toplayıp seçim stratejisini belirlemeliyiz.

Barış Erel:

İlçe başkanları seçimle ilgili hazırlıklarını il yönetimiyle paylaşmalıydı.

Savaş Akıncı:

İl yönetimi itibarsızlaştırmak isteniliyor. Başkan olarak boşluk yaratıyorsunuz, zaafiyet oluşturuyorsunuz. Ankara ziyaretinin hesabı sorulsun. Abdullah Aydemir: Seçimde başarı- sız olan başkanlar. 1 Kasım için değil, 2 Kasım için hazırlık yapıyorlar.

HESABINI SORACAĞIM

CHP İzmirde ziyaret depremi

Toplantının sonunda konuşan İl Başkanı Bedri Serter, şu sözlerle sert çıktı: “Erdal Aksünger beni çiğneyip nasıl randevu alır? Gidenler de en az onun kadar yanlış yaptı. Bunları yanlarına bırakmayacağım. İfadelerini alacağım. Bu konuyu sabah yarım saat Tekin Bingöl’le de tartıştım. ‘Bizi çiğneyip nasıl Ankara’ya gelirler?’ dedim. O da haberi olmadığını söyledi. Ben de, ‘Bu süreç böyle yönetilecekse ben yokum’ dedim. Serter, partide boşluk yarattığı, partiyi zaafiyete uğrattığı yönündeki eleştiri üzerine de, “Yumuşak atın çiftesi pek olur” karşılığını verdi. Bedri Serter, bugün ilçe başkanlarının tamamını toplantıya çağırdı.

HADDİNİ AŞMIŞ

Haberin Devamı

CHP İzmirde ziyaret depremi

Bedri Serter’in, “Yanlış yaptı, hesabını soracağım” sözlerine hedef olan Erdal Aksünger ise şunları söyledi: “İl başkanı haddini aşmış. Benim ilçe başkanlarım AKP’nin genel başkanı ile görüşmeye gitmiyor. Bunda nasıl bir suç unsuru olabilir? Partiyi karıştırmaktan başka bir şey değil. İzmir’den gelip Genel Merkez’de yönetici olarak bulunan biriyim. Seçilmiş ilçe başkanlarıma yardımcı olmam kadar doğal bir şey olamaz. İl başkanı toparlayıcı olmak zorunda. Provoke etmemeli, liderlik yapmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!