Çeyrek asırdır el eleyiz

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek asırdır el eleyiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2010 00:00

Hürriyet Ege, 2 Ekim 1984’te yayınlanır-ken, elbetteki her kesimden destek aldı. Destekçilerin en önemlilerin başında, tabii ki reklam ajansları vardı.

Haberin Devamı

Ve bu reklam ajanslarının bazıları çeyrek asırdır Hürriyet Ege’nin yanında yer aldı, destek oldu, yalnız bırakmadı. 25’inci yılımızı kutladığımız onur gecemizde de çeyrek asırdır reklamcılık sektöründe hizmet vermekte olup, kuruluşundan bu yana Hürriyet Ege’yi yalnız bırakmayan reklam ajanslarımıza, birlikteliğin anısı olan, plaketleri törenle verildi. Hürriyet Ege’yle yolları 25 yıldır kesişen ve gelecekte de kesişecek olan reklam ajanslarını kısaca tanıyalım:

Grafiş Reklam

Hürriyet Ege’nin yol arkadaşlarından, Mustafa Tarkan’ın, oğulları Ömer Tarkan ve Hazım Tarkan ile birlikte 1973 yılında kurduğu Grafiş Reklam, şu anda yedi kişilik kadroyla çalışıyor. Reklamcılığı bir aile geleneğine dönüştüren Grafiş Reklam’ın kadrosunda yeni nesilden İdil Tarkan ve Esra Tarkan da bulunuyor. Seramiksan, Bloksan, Fibrosan Altın Tohumculuk hizmet verdikleri firmalar arasında.

Tunajans

Haberin Devamı

1983 yılında Fatih Tuna tarafından kurulan Tunajans, zaman içerisinde tanıtım sektörünün bütün alanlarını içine alacak şekilde genişledi ve bugün 25 kişilik ekiple hizmet verir hale geldi. Hürriyet Ege’yle el ele olan ve İzmir’de özel sektör fuarcılığını başlatan kuruluş, şu anda da EBİTO Elektrik Elektronik ve Otomasyon Fuarı, MAKRO Matbaa ve Baskı Teknolojileri Fuarı, Bodrum fuarları (Otel Ekipmanları ve Yapı) ve Göcek Boat Expo’yu organize ediyor.

Özgün Reklam

Reklam sektörüne kuşaktan kuşağa hizmet verenlerden bir örnek. Özgün Reklam’ı, 1981 yılında Mehmet Balçık kurdu. Ve Özgün Reklam, bugün kurucusuyla oğlu Semih Balçık’ın da içinde bulunduğu dokuz kişilik bir ekiple hizmet veriyor. Özgün Reklam’ın şu anda hizmet verdiği firmalardan bazıları Global Biopet, Ülker Ev Dışı Tüketim Ürünleri, Şanlı İlaç, Çeşme Marina, Tango Gıda-Hotcips.

Rekmar Reklam

Reklam dünyasının duayenlerinden, Hürriyet Ege’nin hep yanında olan Mustafa Erdem’in birkaç arkadaşıyla birlikte kurduğu Rekmar Reklam 1975 yılından bu yana Egeli reklam verenlere hizmet veriyor. Şu anda dokuz kişilik ekibin başında Mustafa Erdem ile kızı Hande Erdem Gökte-pe yeralıyor. Babadan kıza geleneği Rekmar Reklam’da da sürüyor. Rekmar’ın bugün hizmet verdiği firmalar arasında Çimstone, AKG Gazbeton, Anemon, Urla Şarapçılık, More Aqua Culture, Uzbaş yer alıyor.

İBA Reklam

Haberin Devamı

İşte, Hürriyet Ege’nin yol arkadaşlardından, tek kişilik bir ordu daha. 1981 yılında Seval Abalı’nın kurduğu İBA Reklam şu anda freelance hizmet veren reklam ajanslarımızdan. Gençay Turizm, Bluege Turizm, Ataberk Turizm, Öntur Turizm, İBA Reklam’dan hizmet alıyor.

Reklam merkezi

Reklam sektörüne hizmet bayrağının babadan oğula geçtiği önemli bir örnek daha. 1983 yılında Hakkı Sal ve Semih Tozlu’nun birlikte kurduğu Reklam Merkezi’nde ikinci kuşaktan Yiğit Sal ve Ekin Tozlu bayrağı devraldı. reklam Merkezi, baba-oğul işbirliğinin yanısıra, 10 kişilik bir ekiple Eczacıbaşı Korabik, Opet Madeni Yağlar, Yaşar Holding, Kemal Carfi, Akdemir Grubu, Batı Çim gibi firmalara hizmet veriyor.

Yaman’s Ajans

Haberin Devamı

Atilla Yaman’ın 1981 yılında, “Uygar Reklam” olarak kurduğu bugünkü Yaman’s Ajans, beş kişilik bir ekiple çalışıyor. Hürriyet Ege’yle kuruluşundan bu yana birlikte yürüyen Yaman’s Ajans’ın bugün hizmet verdiği firmalar arasında Nanteks Tekstil, Duyar Motor, Arpol Plastik, İzmir Lions Kulüp bulunuyor.

Grafikmar Reklam

1981 yılında Sedat Candaş tarafından kurulan Grafikmar Reklam, 1984 yılından itibaren de Hürriyet Ege’yle birlikte oldu. “Tek kişilik ordu” diye lanse edilen ve freelance hizmet veren Grafikmar’ın bugünlerde işbirliği yaptığı firmalar arasında Gürmak Class, Tanmak, Maktek Messan Soğutma, Susitaş Gıda, Başarır Yapı Denetim de var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!