Çevrecilerden altın madeni protestosu

Güncelleme Tarihi:

Çevrecilerden altın madeni protestosu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 11:29

ÇANAKKALE’nin Ayvacık İlçesi’ne bağlı Kısacık Köyü yakınlarında özel bir şirket tarafından kurulması planlanan Altın Madeni Ocağı ve Kırma- Eleme Tesisi projesi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci kapsamında düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısı, çevrecilerin protestosu nedeniyle yapılamadı. Jandarma ekipleri ile çevreciler zaman zaman karşı karşıya geldi ve arbede yaşandı.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çanakkale ili Ayvacık ilçesi Kısacık Köyü yakınlarında Pumice Madencilik A.Ş. tarafından yapılması planlanan Altın Madeni Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi Projesi ile ilgili ÇED süreci başladı. ÇED Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı. Halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince bugün köy kahvesinde halkın katılım toplantısı düzenlendi. Ancak, Çanakkale merkez, ilçeleri ve köylerinden çok sayıda çevrecinin akın ettiği Kısacık Köyü’nde, protestolar nedeniyle toplantı yapılamadı. Köy kahvehanesi önünde toplanan yüzlerce çevreci ve köylü, kurulmak istenen altın madenini protesto etti.
Tepkiler nedeniyle jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Toplantının yapılacağı kahvehaneye çevrecilerin alınmak istenmemesi nedeniyle gergin anlar yaşandı. Jandarma ekipleri ile köylüler zaman zaman karşı karşıya gelince arbede yaşandı. Köylülerin tepkisi nedeniyle bilgilendirme toplantısı yapılamadı. Jandarma ekipleri ise köylüleri ve çevrecileri sakinleştirmede güçlük çekerken, bölgeye çok sayıda takviye jandarma ekibi sevk edildi.
CHP’Lİ VEKİL ERKEK’TEN DESTEK
Çevrecilere destek vermek için köye gelen CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, "Bu mücadelenin derneği ve siyasi partisi olmaz. Bu maden kurulursa hepimizi zehirleyecek. Kazdağları’nı korumak için mücadele ediyoruz. Hükümetin duyarsızlığı nedeniyle Kazdağları delik deşik ediliyor. Kazdağları, geleceğimiz. Milletvekili olduğum Çanakkale’nin hakkını, havasını, suyunu, doğasını korumak için buradayım. Çevre köylerdeki vatandaşların duyarlılığı nedeniyle buradayım. Halkın istemediği hiçbir şey yapılamaz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!