Çeşme'nin kaderini değiştirecek

Güncelleme Tarihi:

Çeşmenin kaderini değiştirecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 01:47

Termal turizm tesisi ihalesini TETUSA kazandı, ilçenin 12 ay turizm hayali gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Çeşmenin kaderini değiştirecek

ÇEŞME’ye termal turizm tesisi kazandırmak için 2005’te yolan çıkan İzmirli 60 ortaklı TETUSA, nihayet amacına ulaştı. Sağlık Bakanlığı’nın olumsuz kararı nedeniyle yıllardır rafta bekleyen termal turizm tesisi için, bakanlığın olumlu görüş bildirmesinin ardından açılan ihaleyi TETUSA A.Ş. kazandı. Yaklaşık 85 dönüm araziyi 35 yıllığına kiralayan TETUSA, 40 milyon dolarlık yatırımla aquapark, estetik cerrahi, tedavi kür merkezi, yüzme havuzu, yaşlı bakım evi, otel ve kapsamlı spor alanlarının yer aldığı büyük bir termal tesis kuracak. 2018’de tamamlanması planlanan proje ile Çeşme’nin hayalini kurduğu turizm 12 aya yayılmış olacak.

Haberin Devamı

Çeşmenin kaderini değiştirecek

İDDIALI BIR PROJE

TETUSA (Termal Turizm Sağlık Merkezi A.Ş.) Yönetim Kurulu Başkanı ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, yıllardır konuşulan termal turizminin artık başlayacağını belirterek, “Yer sorunu halloldu. TETUSA, açılan ihaleye en yüksek teklif veren taraf oldu. Şimdi yatırıma başlayacağız, üç yıl içinde projeyi tamamlamayı hedefliyoruz. 2018’de işi benzeri olmayan iddialı bir yeri Çeşme turizmine kazandıracağız” diye konuştu.

Çeşmenin kaderini değiştirecek

ÖLÜ SEZON TARİH OLDU

TETUSA’yı Çeşme’nin geleceğine inanan ve gönül veren 60 ortağın kurduğunu hatırlatan Öncel, yıllardır bekleyen ortakların şimdi Çeşme’nin kaderini değiştirecek proje için yatırım yapacağını belirterek, “Bu tesis Çeşme’nin özlemini kurduğu 12 aylık sezonun da kapılarını açıyor. Artık ölü sezon yerini canlılığa bırakacak. Nitelikli turist sayısını artıracak. Ve yabancı turisti bölgeye çekeceğiz” dedi.

Çeşmenin kaderini değiştirecek

Haberin Devamı

KABINA SIĞMAYACAK

Emlak fiyatlarının en çok arttığı bölgelerin başında Çeşme’nin geldiğini söyleyen Öncel, İzmir-İstanbul arasını 3.5 saate indirecek otobanın bitmesiyle birlikte Çeşme’nin kabına sığamayacağını belirterek, “İki projede aynı dönemde bitiyor. Yani o zaman Çeşme’deki emlak fiyatları ne olur tahmin bile edemiyorum” dedi.

Çeşmenin kaderini değiştirecek

NE YAŞANMIŞTI

İzmirli iş insanları yaklaşık 10 yıl önce bir araya gelerek TETUSA’yı kurdu ve yarımadada arazi aramaya başladı. Şirket, Hazine ile Alaçatı Belediyesi’nin arazisinde karar kıldı ve tapu çıkardı. Proje, Sağlık Bakanlığı’na da gönderildi. Bakanlık, araziyle ilgili, ‘Taşınmazların sağlık turizmi açısından gelecek vaat eden bölgede olması nedeniyle irtifak hakkı tesis edilmesi uygun bulunmuyor’ yanıtını verdi. TETUSA’da dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a anlatmak için aylarca randevu istedi. En sonunda Sağlık Bakanlığı’nın, arazide özel sektör sağlık yatırımı yapılabileceği şeklinde görüş bildirmesinin ardından Hazine, araziyi ihaleye çıkardı.

Haberin Devamı

MARŞA BASIYORUZ

Çeşmenin kaderini değiştirecek

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise her türlü turizm imkanın olduğu ilçede yıllardır uğraşılan termal konusunda marşa basmaya hazırlandıklarını belirterek, “Araziyi aldık. Proje çalışmaları devam ediyor. 2018’e kadar örnek bir tesis ortaya çıkacak. Belediyenin Ilıca’da termal kaynakların bulunduğu bir arazisi var. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. O da bir kaç yıla devreye girecek” dedi.

Çeşmenin kaderini değiştirecek

İŞTE ORTAKLAR

Ahmet Metin Tarhan, Ahmet Selim Güven, Alaçatı Turizm, Alataş Alaçatı İmar, Ali Erim Köstepen, Ali Veryeri, Avram Sevinti, Aydın Alam, Ayşe Demet Özbilgin, Bedri Artut, Bedriye Tiryaki Mencik, Bim Grup Bilgisayar Yatırım Planlama ve Organizasyon, Bülent Veryeri, Çağdaş Turizm Otelcilik, Çelikbilek Sabun ve Yağ, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çeştaş, Çeştur Çeşme İmar Turizm, Çetaş Çeşme Otelcilik Termal Enerji ve Ticaret, Çiğdem Sebik, Dalgıç İnşaat, Ege Sanayicileri Holding, Enis Özsaruhan, Enver Erdoğan, Erdoğan Tözge, Eritre Turizm Ticaret, Gamze Karadede, Gönül Altınkapı, Hakan Ergüven, Hayrünnisa Demirhisar, Türker Sarıkol, İbrahim Erkoç, İbrahim Timur Ömürgönülşen, İlhan Feyzi Gürel, İnan Kardeş, İnkim, İsmail Tamer Taşkın, Karal Turizm, Levent Köstem, Lucien Arkas, Mehmet Haluk Özsaruhan, Mehmet Tiryaki, Muammer Ekrem Oran, Mustafa Bülent Moral, Necdet Yorgancıoğlu, Nilgün Baykal, Onur İnşaat, Önder Türkkanı, Öz-Ege Tütün, Potpori Turizm Otelcilik, Ramazan Taşkın Akay, Salih Esen, Samim Sivri, Şinasi Ertan, Talat Sivri, Terbay Turizm, Ünal Atalay, Viltur Villasaray, Yakup Kanyas, Yıldız Şima.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!