Çeşme’ye parası olan gelmeli

Güncelleme Tarihi:

Çeşme’ye parası olan gelmeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2013 00:00

TURİZM sektörünün köklü temsilcilerinden Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaya, “Çeşme, ne Antalya ne de Bodrum olmalıdır.

Haberin Devamı

Çeşme, kendine özgü, üst gelir grubuna hitap eden bir turizm destinasyonu olarak en fazla 35-40 bin yatak kapasitesiyle sınırlı kalmalıdır” dedi.

Kaya Prestige Sunshine Otel için karşısındaki adada oluşturulan plaj tesislerinin tanıtımında, sektöre yönelik değerlendirmelerde bulunan Mustafa Kaya, Çeşme’nin yeni sezonda adından en çok bahsettirecek turizm destinasyonu olacağını söyledi. Çeşme’nin son yıllarda turizm destinasyonları arasında parlayan yıldız konumuna geldiğini kaydeden Kaya, “Çeşme’nin Antalya gibi olmaması lazım. Antalya bütün kredisini bitirmiş durumda. Her iki turistik tesisten biri satılık. Biz Çeşme’de bu hataya düşmeyelim. Eğer Antalya’ya gelen müşteri Çeşme’ye de gelirse, bizim de durumumuz onlardan farklı olmaz. Burada gurme, tarih turizmi gibi farklı alanlara yönelmemiz gerekiyor. Çeşme’de 300-400 bin yatak kapasitesi olmamalı” dedi.

Haberin Devamı

Çeşme’de TOKİ’nin de bulunmaması gerektiğini ifade eden Kaya, “Çeşme’de marka tesislerin yer alması lazım. 35-40 bin yatak kapasitesinin bulunması yeterli. Ne Antalya gibi çoğulcu turizm anlayışında hizmet vermeli, ne de Bodrum gibi olmalı. Bu kötü bir ifade olabilir, ama cebinde para olan insanın gelmesi lazım. Çeşme hizmet kalitesi ile öne çıkmalı” diye konuştu. ? Eray ARPAŞİN

Kaya Prestige Sunshine Yönetim Kurulu Üyesi Seda Kaya ise, “Son yıllarda kültür turizmine ilgi giderek artıyor. Çeşme Ildır bölgesindeki tarihi yapının ön plana çıkartılarak turizmin bu alanda da canlandırılabilir” dedi. 320 kişilik kapasiteye sahip, 6 bin 500 metrekarelik alana kurulu olan Kaya Prestige Sunshine’ın kiraladığı ada konseptiyle turizmde yeni bir pencere açıldığına dikkat çeken Seda Kaya, “Müşterilerimiz kendilerini adanın sakinliği içinde buluyorlar. Ama soft animasyonlarımızla otelin konseptinden de kopmamış oluyorlar. Etrafta hiçbir otel ya da cafenin bulunmadığı, sessizliğin içinde kendi müşterimize uygun, bir tatil konsepti yaratmak güzel bir etki yarattı” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!