Çeşme suyu temiz çıktı

Güncelleme Tarihi:

Çeşme suyu temiz çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kaymakamlık ve Belediye’nin Hıfzıssıhha’ya yaptırdığı tahlillerde suda herhangi bir kirliliğe rastlanmadı.

Panik yaşandı

KUTLU Aktaş Barajı'nın devreye alınması ile su sorunu çözülen Çeşme'de geçtiğimiz hafta ‘‘mikroplu su’’ paniği yaşandı. Bazı gazeteler Çeşme'nin şebeke suyunun mikroplu olduğunu yazınca, turizmde en yoğun günlerini yaşayan ilçede vatandaşlar şebeke suyunu kullanamaz oldu.

Tahlil yapıldı

ÇEŞME Kaymakamı Ahmet Macunluoğlu ve Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, duruma el koyup tahlil yaptırdı. Hıfzısıhha Kurumu'nca yapılan tahlillerde içme suyunun temiz olduğu raporlarla belgelendi. Macunluoğlu ve Tücüncüoğlu ortak açıklama yaparak Çeşmelileri rahatlattı.

Arıtma kontrolü

KAYMAKAM Macunluoğlu, ‘‘24 Haziran 2000 tarihinden itibaren barajdan şebekeye su basılmasına başlanmıştır. Barajın arıtma tesisi Çevre mühendisin denetiminde olup 24 saat kirlilik ve arıtma kontrolü bilgisayarlı olarak yapılıyor’’ dedi.

Tütüncüoğlu: Su sağlıklı

ÇEŞME Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu içme deniz suyunda rutin olarak kirlilik kontrolü yapıldığını ancak içme suyunda bir kirliliğe rastlanmadığını söyledi. Vatandaşların gönül rahatlığı içinde şebeke suyunu kullanabileceğini vurgulayan Tütüncüoğlu, ‘‘Kontrolleri hem biz hem de İl Sağlık Müdürlüğü ayrı ayrı yapıyor. Suyumuz son derece sağlıklı. Zaten Çeşme Devlet Hastanesi ile Alaçatı sağlık ocağına yapılan başvurularda ishal oranı Türkiye ortalamasının çok altında’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!