Çeşme beklemede

Güncelleme Tarihi:

Çeşme beklemede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

SUSUZLUKTAN kurtulmak için umudunu Kutlu Aktaş Barajı'na bağlayan Çeşme'de sorunlar bitmiyor. Yapımı 8 ay önce tamamlandığı halde Çeşme ve Alaçatı belediyeleriyle valiliğin birim fiyatta anlaşamaması yüzünden yaşanan sıkıntı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne atanan Vali Kemal Nehrozoğlu'nun giderayak yaptığı girişimle çözüldü.

ANCAK Vali Vekili Ramazan Urgancıoğlu, 25 sentlik anlaşmanın geçerli olmakla birlikte barajın 24 saat çalışması halinde 17 teknik personel gerektiğini açıkladı.

PERSONEL sıkıntısı giderilmeye çalışılırken, şimdi de arıtma tesisi engeli çıktı. Urgancıoğlu başkanlığında biraraya gelen daire müdürleri Oba İnşaat'ın 1 trilyon lira maliyetle yaptığı arıtma tesisinin kesin kabulü konusunu görüştü. Yüklenici firma arıtmanın işlerliğini ispatlayıncaya kadar ilçe susuz kalmaya devam edecek.

Sorunlar aşılacak

VALİ Vekili Ramazan Urgancıoğlu, sorunların kısa zamanda aşılacağını belirterek, ‘‘Yasal çerçevede hareket etmek durumundayız. Bu nedenle bazı gecikmeler olabilir. Ancak biz de Çeşmelilerin bir an önce suya kavuşmasına çalışıyoruz. Arıtma tesisi işlerlik kazanmadan, suyu Çeşme'ye veremiyoruz. Bu sorun aşıldıktan sonra personel ve işletmeyle ilgiyi problemlere de çözüm getireceğiz’’ diye konuştu.

Tahammülü kalmadı

ÇEŞME'de havanın ısınmasıyla birlikte içme suyunun da tuzlanmaya başladığını söyleyen Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ‘‘Sürenin uzaması her iki taraf için de kayıp. Bir an önce suyun verilmesi gerekli. Vali Vekili Ramazan Urgancıoğlu 20 Haziran günü protokolün imzalanacağını söylemişti. Personeli biz de buluruz. Barajın işletilmesi için 3 kişi yeterli. Çeşmeli'nin tahammülü kalmadı’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!