Canlı canlı izlediler

Güncelleme Tarihi:

Canlı canlı izlediler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 12:52

İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uluslararası katılımla ’Zor Havayolu ve Laringotrakeal Stenoz Konferansı’nın ikincisi düzenlendi. Katılanlara yapılan üç ameliyat canlı olarak izletildi.

Haberin Devamı

Canlı canlı izlediler

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç. Dr. Tolga Kandoğan başkanlığında uluslararası katılımlı olarak 5-6 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenen ’Zor Havayolu ve Laringotrakeal Stenoz Konferansı’nda canlı cerrahi uygulamaları ile maketler üzerinde eğitimler yapılırken, etkinliğin bilimsel koordinatörlüğünü Doç. Dr. İbrahim Çukurova, kurs direktörlüğünü ise Prof. Dr. Pervin Sutaş Bozkurt ve Doç. Dr. Gaye Aydın üstlendi. Toplantının birinci gününde tamamı İngilizce olarak sunulan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen konuşmacıların yanı sıra Londra, Stuttgart ve Viyana’dan gelen konuşmacıların sunumları, katılımcı hekimler tarafından ilgiyle izlendi.

Haberin Devamı

Canlı canlı izlediler

İkinci gün ise Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Tolga Kandoğan, Göğüs Cerrahı Soner Gürsoy, Londra’dan KBB Uzmanı Guri Sandhu ve Stuttgart’tan Constantin Kölmel ile Anestezi Uzmanı John Myatt tarafından üç zor hava yolu ameliyatı gerçekleştirildi. Yapılan ameliyatlarda soluk borusundaki darlık nedeniyle boynuna delik (trakeotomi) açılan ve konuşamayan Mesut Benli’nin boynundaki delik kapatıldı. Başarılı geçen operasyondan sonra yeniden konuşabilen hastanın solunum sıkıntısı da sona erdi. Yine darlık nedeniyle nefes almakta zorlanan iki hastanın hava yolu darlığının giderildiği ameliyatları ülke genelinden toplantıya katılan 117 doktor canlı olarak izledi. Ameliyatlar esnasında aynı zamanda doktorların cerrahlara yönelttiği sorular tartışılarak çözüm önerileri de oluşturuldu.

İkinci gün canlı cerrahilerle eş zamanlı olarak Türkiye’nin en kapsamlı Zor Havayolu Kursu yapıldı. Antalya, İstanbul, Manisa ve İzmir’deki üniversite ve kamu hastanelerinde görevli öğretim üyeleri ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Çocuk Acil ve Çocuk Yoğun Bakım Klinikleri öğretim üyeleri ve uzmanlarından oluşan 23 kişilik eğitmen kadrosu tarafından maketler, canlı mankenler ve Simmen 3G maket (gerçek insan gibi tüm hayati fonksiyonları taklit eden canlandırma maketi) ile zor havayolu senaryosu oluşturularak, Çanakkale, Elazığ, İstanbul, Ankara ve İzmir’den katılan 30 kursiyer hekime eğitim verildi. Ayrıca 10 farklı istasyonda çocuk ve erişkin hastada kullanılabilecek tüm gereç ve aletlerin (laringoskoplar, supraglottik hava yolları araçları, fleksibl ve rigid bronkoskoplar, ultrason, tek akciğer ventilasyonu, blokerler, cerrahi teknikler, jet ventilasyon ) tanıtıldığı yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşen kursun sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.


BAKMADAN GEÇME!