Çanakkale Tabya'da Bayram namazı kılındı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Tabyada Bayram namazı kılındı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2014 10:56

Çanakkale Savaşları'nda boğazın savunmasında büyük yol oynayan Gelibolu Yarımadası'ndaki Namazgah Tabyası'nda bayram namazı kılan vatandaşlar burada bayramlaştı.

Haberin Devamı

Çanakkale'de bayram namazının ve bayramlaşmanın savaş alanında yapılması çalışmaları kasamında geçen Ramazan Bayramı'nda Şehitler Abidesi'nde bayramlaşma düzenlenirken bu bayramda program Namazgah Tabyası'na alındı. Sabahın erken saatlerinde Çanakkale'den feribotlarla Kilitbahir köyüne geçen vatandaşlar, buradan tabyaya gitti. Havanın soğuk olmasına rağmen vatandaşlar, tabyaya gelerek çimlerin üzerine kilimleri sererek namaza durdu. Kadınların da katıldığı bayram namazının ardından hutbe verildi.

Çanakkale Tabyada Bayram namazı kılındı

Namaz sonunda Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ve protokol halkla bayramlaştı. Burada çocuklara oyuncak dağıtıldı. Daha sonra vatandaşlar alana kurulan masalara geçerek sabah kahvaltısı yaptı. Bayramlaşmanın ardından açıklama yapan Vali Çınar, vatandaşlarla birlikte büyük savaş görmüş alanda bayram namazının kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çınar, "Burada kendilerini kurban eden şehit ve gazilerimizin namaz kıldıkları, bizlere bugünlere kadar namazgah olarak yadigar bıraktıkları mekanda bayramlaşma merasimini gerçekleştirdik. Bütün resmi protokol ve halkımız burada bayram namazı kılıp bayramlaştık. Çok anlamlı oldu. Şu anda dünyadaki bütün Müslüman ülkelerin durumları ortada. Hep birbirimizi yer, kötülük yapar, birbirimize düşmanlık yapar durumdayız. Bayramların birleşme günü olduğu, insanlığımızı, insaniyetimizi hatırlama günü olduğu bir gün. Sanıyorum Müslümanların birliğe ve bütünlüğe çok ihtiyaç duydukları bir dönemde yaşıyoruz. Bu bakımdan da büyük savaş görmüş, zulme karşı birlik olup, tek bir yürek olup birleşmeyi bilmiş bir milletin zaferler kazandığı bu meydanda bu birliğe en büyük mesajın verilebileceğini düşünüyorum. Allah belaları başımızdan defetsin." şeklinde konuştu.

(

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!