Çanakkale, 50'nci Troia Festivali'ne hazır

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale, 50nci Troia Festivaline hazır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2013 01:08

ÇANAKKALE Belediyesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl “Barış Kültürümüz Olsun” sloganıyla 50'ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Troia Festivali'nin programı belli oldu.

Haberin Devamı

12 Ağustos'ta Çanakkale Belediyesi önünden kortej yürüyüşüyle başlayacak festivalin açılış programı, kordon boyundaki Halk Bahçesi'nde gerçekleştirilecek.

Buradaki törende, Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü sahibini bulacak.

5 gün sürecek festivalde, Hırvatistan, Macaristan, Moldova gibi ülkelerden halk dansları ekipleri de katılım sağlayarak performans sergileyecek.

Anadolu Ateşi'nin gösterisiyle renk katacağı etkinliklerde her akşam farklı günlerde, Grup Ezgi, Jülide Özçelik, Volkan Konak, İncesaz, Gripin, Yörem Saz Grubu, Erdal Akkaya ve Duisburg Filarmoni Orkestrası tarafından konserler verilecek.

Uluslararası 50'nci Troia Festivali'nin finalini ise 16 Ağustos akşamı Cumhuriyet Meydanı'nda “Minik Serçe” olarak bilinan ünlü sanatçı Sezen Aksu yapacak. Aksu, Fahir Atakoğlu eşliğinde vereceği konserde Çanakkale halkıyla buluşacak.

Haberin Devamı

Troia Festivali heyecanının 1963 yılında başladığını hatırlatan CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Troia Festivali, bize bırakıldığı gibi bizden de geleceğe yadigarımız. Her yıl dokundu şarkılarıyla kalbimize, halk danslarıyla coşkumuza, tiyatrolarıyla aklımıza ve söyleşileriyle bilgilerimize. Danslar gücümüze hitap etti. Sergiler merakımıza, çocuklar masumiyetimize. Kendimizi, insan olmayı, Çanakkale'de hayatı bulmayı sevdik. Barışın kenti olmanın mutluğunu yaşadık, Kazdağları'na gelen darbelerle acılarımızı paylaştık. UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak gösterilen Troia Antik Kenti Kültürünü ve bağımsızlığın simgesi Çanakkale Zaferi'ni kültürel ve sanatsal etkinliklerle kaynaştırmak, dünya barışına katkı için kültürel değerleri buluşturmak oldu amacımız. Böyle seslendik bu kentten dünyaya” dedi.

HOMEROS BİLİM KÜLTÜR SANAT ÖDÜLÜ ÇANAKKALE HALKINA

Başkan Gökhan, 10 yıldır Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü'nü “Barış Kenti” adına değerli isimlere verdiklerine hatırlatarak şöyle devam etti:

“50'nci yılımızda, bu ödülü, ‘En büyük değer kendimiz, Çanakkaleliler hak etti artık’ dedik. Çünkü, barışa sahip çıktık. Huzuru, hoşgörüyü paylaştık, yücelttik. Çünkü biz Çanakkale'de yaşamadık. Çanakkale'yi yaşadık. Bu yüzden bu kent bu kadar güzel keyifli oldu. Bu yıl ödül hak eden Çanakkale halkınındır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!