Çakıroğlu davası ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Çakıroğlu davası ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 17:33

İZMİR Ege Üniversitesi’nde, geçtiğimiz yıl öldürülen Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı’nın Ege Üniversitesi sorumlusu, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu davasının ikinci gününde mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan sanıkların ifadelerini almaya devam etti.

Haberin Devamı

Çakıroğlu davası ertelendi

Haklarında ’kasten adam öldürme’, ’örgüt adına suç işleme’, ’örgüt üyeliği’, ’yaralama’ ve suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlarından müebbet ve 5 ile 69 yıl arası hapis cezası istenen 1’i tutuklu 32 sanığın yargılandığı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Nurullah S., 10 tutuksuz müşteki sanık ile tarafların avukatları, Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem ile babası Fuat Mahir Çakıroğlu katıldı. İzleyici ve basın mensuplarına kapalı duruşmada sabah üç müşteki sanık ifade verdi. Mahkeme heyeti duruşmaya öğleden sonra devam etmek için ara verdi.

Çakıroğlu davası ertelendi


Verilen arada baba Fuat Mahir Çakıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun öldürülmesi olayına siyasi parti gözetmeksizin bakılması gerektiğini belirterek, "Yüreğinde sevgi, vicdan ve merhamet olan herkesin Fırat’ın ölümüne üzülmesi gerekiyor. Fırat’ı MHP’li olarak değil de Türkiye’nin evladı olarak görmek lazım. Biz sülalece CHP’liyiz. Oğlum bu partiye gönül vermiş. Amaçları vardı. Ama o amaçlarına ulaşmadı. Tek derdi okuyup üniversiteyi bitirmekti. Buna engel oldular. Genç yaşta oğlumu toprağa verdim. Bize yaşatılan bu acıya yüreğim dayanmıyor. Bizlere bu acıyı yaşatanlar da aynı acıyı yaşasın" dedi.

Polis adliye çevresinde ve duruşma salonu içinde geniş güvenlik önlemi aldı. Adliye dışında ise Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ile değişik illerden gelen 150’ye yakın Ülkü Ocakları üyesi de gelişmeleri izledi. Grup, ’Dişe diş kana kan, intikam intikam’, ’Ülkücü hareket engellenemez’, ’Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ ve ’Alpaslan Türkeş’in askerleriyiz’ sloganları atıp, İstiklal Marşını okudu. Öğleden sonra başlayan duruşmada sanıkların ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.

Haberin Devamı

YARIN DEVAM EDECEK

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun davasına öğleden sonra devam edildi. Sadece birinci derece yakınları ve avukatların izlediği, kapalı yapılan duruşmada tutuksuz yargılanan S.G.’nin ifade verirken, tutuklu sanık Nurullah S.’nin gülünce ortamın gerildiği, taraflar arasında sözlü tartışma çıktığı öğrenildi. Bunun üzerine olay çıkmaması için çevik kuvvet polisi salona alındı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun nişanlısı B.G.’nin de davaya müdahil olarak katılmak istediği, mahkeme heyetinin de bu talebi kabul ettiği belirtildi. 

Sabah başlayan duruşmada 8 sanık ifade verdi. Mahkeme Başkanı Hakim Ahmet Badalı, duruşmaya yarın sabah devam etmek üzere ara verdi.

BAKMADAN GEÇME!