"Çağın en büyük sorunu, iletişim eksikliği"

Güncelleme Tarihi:

Çağın en büyük sorunu, iletişim eksikliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2015 01:14

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne Rotary Kulübü'nün davetlisi olarak gelen İletişim Danışmanı Mutlu Acar, çağın en büyük sorununun iletişim eksikliği olduğunu söyleyerek "Toplumdaki gerginlik, yöneticiler ve halk arasındaki anlaşmazlık ne yazık ki yeteri düzeyde konuşma eksikliğinden kaynaklanmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Bodrum Rotary Kulübü'nün 1343'üncü toplantısı Doria Otel'de gerçekleştirildi. Kulüp Başkanı Şehval Öztürk ile 25 kulüp üyesinin bulunduğu toplantıya konuşmacı olarak katılan İletişim Danışmanı Mutlu Acar 'Etkili İletişim ve İkna Teknikleri'ni anlattı. Yaklaşık 1 saat süren ve üyelerin ilgi ile izlediği toplantıda Acar, doğru ve etkili iletişim kurmanın yaşantımızın her anında önemli bir yeri olduğunu belirterek "Gerek günlük, gerekse iş yaşamımızda etkili iletişimin önemi büyüktür. Nerede, ne zaman ne konuşacağımızı en doğru şekilde bilmeliyiz ki karşımızdaki kişilere kendimizi yada yapmak istediğimiz işi doğru aktaralım. Yeri geldiğinde ikna edip, pozitif iletişim kuralım. Ne yazık ki çağımızın en büyük eksikliği buna bir tür sorunda denilebilir insanların etkili konuşma ve etkili iletişim eksikliğidir. Toplumdaki gerginlik, yöneticiler ve halk arasındaki anlaşmazlık ne yazık ki yeteri düzeyde konuşma eksikliğinden ve bilgisinden kaynaklanmaktadır" dedi.

Etkili konuşmanın herhangibir topluluk karşısında anlatılmak istenen konunun en etkin ve detaylı şekilde sunulması anlamına geldiğini vurgulayan Acar, iletişim kurmanın ise karşı tarafla kurulan her türlü elektronik ve sözel öğelerin bütünü olduğunu hatırlattı. İletişim çeşitlerinden biri olan konuşmanın kişinin duygu ve düşüncelerini anlatabileceği bir alan olduğunu vurgulayan Acar, etkili bir şekilde kullanıldığında ikna etme ve taraftar kazanma özelliği bulunduğunu söyledi. Siyasi parti başkanları, şirket yönetim kurulları ve eğitimcilerin bu tür dersleri aldığına dikkat çeken Mutlu Acar, diksiyon kurslarında verilen bu eğitimlerin kişilerin iş ve sosyal hayatlarında kendilerini rahat ifade etmelerini sağlayacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!