Büyükşehir’in sağlık taramasına izin yok

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’in sağlık taramasına izin yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2011 00:00

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, 2000’den beri sürdürdüğü ücretsiz sağlık taramalarını, Sağlık Bakanlığı izin vermediği için ilk kez bu yıl gerçekleştiremedi.

Haberin Devamı

İkinci basamak “kamu” hastanesi olan Eşrefpaşa’nın, “özel sağlık kuruluşlarınca gezici sağlık hizmeti sunulmasına ihtiyaç kalmadığı” gerekçesiyle geri çevrildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı’nın, “ret” gerekçesinde ülke genelindeki tarama ve mobil sağlık hizmetlerinin kendileri tarafından etkin bir şekilde yürütülmesi gösterildi.

Yazılı açıklama

Son 8 yılda 152 bin öğrenci ile 10 binlerce vatandaşın sağlık taramasından geçirildiği ve erken teşhis ile Eşrefpaşa Hastanesi’nde sağlığına kavuşturulduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediyesi’nin yazılı açıklamasında, şöyle denildi:

“Eşrefpaşa Hastanesi tarafından sürdürdüğümüz sağlık taramaları, vatandaşlardan ve okullardan gelen yoğun talebe rağmen maalesef 2011 yılında gerçekleştirilememiştir. Aynı şekilde okullarda sağlık taraması yapmak, öğrenci ve velilere yönelik seminerler düzenlemek için Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne temmuz ayında yaptığı başvuru da, Sağlık Bakanlığı’ndan ön iznine bağlanmış ve böylelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılı için planladığı sağlık taramalarını gerçekleştirememiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!