Büfesi soyulan engelli kansere yenik düştü

Güncelleme Tarihi:

Büfesi soyulan engelli kansere yenik düştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2013 00:00

DENİZLİ'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde eşi Perihan Kaya ile birlikte işlettiği büfesi hırsızlar tarafından soyularak 20 bin liralık sigarası çalınan bedensel engelli Mustafa Kaya, dört yıldır mücadele ettiği kansere yenilerek yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Hırsızlık olayından sonra gözyaşlarını tutamayan eşine sarılarak teselli eden Kaya, hırsızlık olayının üzüntüsüne, kayınvalidesini kaybetmenin üzüntüsü de eklenince yakalandığı kansere yenik düştü.
Altıntop Mahallesi 834 Sokak Şengün İşhanı'nda eşiye birlikte tekel büfesi işleten Mustafa Kaya'nın (50) işyeri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü gecesi saat 04.00 sıralarında iki kişi tarafından soyuldu, yaklaşık 20 bin lira tutarında sigara çalan hırsızlar güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Dört yıl önce kansere yakalanan ve rahatsızlığı yüzünden sağ bacağı diz üstünden kesilen bedensel engelli Mustafa Kaya, olayın üzüntüsünden gözyaşlarını tutamayan eşi Perihan Kaya'ya sarılarak teselli etti. Hırsızlık olayıyla sermayesini büyük oranda kaybeden Kaya, büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Engelli halimle iki çocuğumun geçimini sağlamak için sabahın erken saatlerinde işe gelip tek bacağımın üzerinde durarak çalışıyorum. Kimi insanlar hazırdan para kazanmayı seviyor. Engelli biz değiliz, engelli sizsiniz. Onların beyinleri engelli” sözleriyle isyanını dile getirdi. Hırsızlık olayından sonra kendini toparlamaya çalışan Mustafa Kaya, bir ay sonra kayınvalidesini kaybetmenin üzüntüsünü de yaşadı.
Kanser tedavisi gören Mustafa Kaya, ard arda yaşadığı üzücü olaylara daha fazla dayanamadı. Hastalığı nükseden ve durumu kötüleşen Kaya, Gümüşler Mahallesi'ndeki evinde yaşamını yitirdi. Kaya'nın cenazesi öğle namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından Gümüşler Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kaya'nın eşi Perihan Kaya, iki aydır ard arda üzücü olaylar yaşadıklarını belirterek, “Önce işyerimize hırsız girdi, sonra annemi kaybettik. Eşim iki olaya da çok üzüldü. Hastalığı arttı, yaşama direncini yitirdi. Çok üzüntülüyüm” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!