"Bu projeler ne zaman tamamlanacak"

Güncelleme Tarihi:

Bu projeler ne zaman tamamlanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 13:31

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir’de Çiğli-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, Kuzey Çevre Yolu bağlantıları, hafif raylı sistem ve Nemrut iskele demiryolu ring hattı ile ilgili soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

Milletvekili Ali Yiğit, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede halen devam eden projelerle, planlama aşamasında olan yatırımları ve bunlarla ilgili süreci sordu. Yiğit, TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

"Bakanlığınızca İzmir’de halen hangi projeler yürütülmektedir? Bu projeler ne zaman tamamlanacaktır? Bunlar için 2016 yılında ayrılan ödenek, proje bazında ne kadardır? İzmir Kuzey Çevre Yolu’nun Menemen, Eski Foça ve Yeni Foça Devlet Yoluna bağlantıları ile otoyolun devamı olarak hedeflenen Aliağa-Çandarlı bağlantıları güzergƒhındaki çalışmalar ne aşamadadır? Yol ne zaman tamamlanarak hizmete açılacaktır? Aliağa - Torbalı Hafif Raylı Sistem Projesinin kuzeyde Bergama üzerinden Aliağa Organize Sanayi Bölgesine, güneyde ise Selçuk ve Efes’e kadar uzatılması konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır?Yapılmaktaysa hangi aşamadadır? Nemrut İskele demir yolu ring hattıyla ilgili çalışmalar hangi aşamadadır? Söz konusu hattın açılışı konusunda öngörülen tarih nedir? Çiğli-Aliağa-Çandarlı Otoyolundan Nemrut Limanlar bölgesine direkt çıkış olanağı verilmesi konusunda bir çalışma planlanmakta mıdır? Kuzey Çevre Yolu’ndan Nemrut Limanlar Bölgesi ve Petkim Limanı’na direk ulaşımı sağlayacak otoyol çıkışı ve bu çıkıştan itibaren limanlar bölgesine olan karayolunun yapımı konusunda bakanlığınıza bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yürütülen bir çalışma var mıdır?"

BAKMADAN GEÇME!