Bu oyuna akın var

Güncelleme Tarihi:

Bu oyuna akın var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2012 10:28

Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in köşe yazılarından hazırlanan “İsim Şehir Hayvan” kitabından uyarlanan tiyatro oyunu, Bodrum’da kapalı gişe oynadı. Seyirciler uzun kuyruk oluşturdu, Özdil’le fotoğraf çektirmek için yarıştı.

Haberin Devamı

GAZETECİ Yılmaz Özdil’in köşe yazılarından oluşan ‘İsim Şehir Hayvan’ kitabından, Metin Serezli yönetiminde, Gencay Gürün’ün Tiyatro İstanbul’unun uyarladığı oyun, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde sahnelendi. İki gün önce tükenen biletler nedeniyle kale önünde bilet bulmaya çalışanlar uzun kuyruklar oluşturdu. Oyunu Yılmaz Özdil, eşi Hülya Özdil, eski Çevre Bakanı İmren Aykut, Nedim Saban, Nevra Serezli ve aralarında Almanya ve Hollanda’dan gelen gurbetçi vatandaşların da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi izledi.
Özdil, seyirciye ve sanatçılara teşekkür etti, “Bireysel mutluluğum dışında, yurtseverliğin linç edildiği, yalakalığın kılıktan kılığa girdiği bir dönemde, bu oyunun sahnelenmesi yürekliliğini gerçekten çok önemsiyorum. Bu kadronun bundan sonra torunlarının yüzüne bakabilecek bir kadro olduğunu düşünüyorum” dedi.
Onlarca hayranının fotoğraf çektirmek ve kitabını imzalatmak için sıraya girdiği Yılmaz Özdil, oyunun bitiminden bir saat sonra Bodrum Kalesi’nden ayrılabildi.

Haberin Devamı

Bu oyuna akın var


NERELERDE OYNAYACAK
7 Ağustos Ayvalık, 8 Ağustos Altınoluk, 9 Ağustos Çanakkale, 11 Ağustos Datça, 12 Ağustos Marmaris, 13 Ağustos Denizli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!