Bu krizi halka anlatamıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bu krizi halka anlatamıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 00:00

AKP İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grubu’nun verdiği yemekli toplantıda teşkilatın sıkınlarını dinledi. Grup Başkan Vekili Kenan Çakar, zirvede son derece açık çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

AKP İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grubu’nun verdiği yemekli toplantıda teşkilatın sıkınlarını dinledi. Grup Başkan Vekili Kenan Çakar, ekonomik krizi halka anlatmakta zorlandıklarını, Varlık Barışı ve vergi cezasına prim uygulamasının sıkıntı yarattığını söyledi. Çakar, meclis üyelerinin devamsızlığından yakınarak, “Oturduğunuz koltuğun hakkını verin” dedi.
AKP İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grubu’nun Tepekule Restoran’da verdiği akşam yemeğine AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir milletvekilleri İsmail Katmerci, Taha Aksoy, Tuğrul Yemişçi, AKP İzmir il Başkanı Ömür Kabak ve il başkan yardımcıları katıldı.

AZ ETKİLENDİK

 Basına kapalı gerçekleşen toplantıya AKP Grup Başkan Vekili Kenan Çakar’ın konuşması damga vurdu. Çakar, önce ekonomik krize dikkat çekerek, “Türkiye krizden en az etkilenen ülkelerden biri oldu. Ancak yıllardır biriken sıkıntılar var. IMF borcunun ve enflasyonun düşmesi ülkenin geleceğine yönelik gelişme. Vatandaş bugün cebine girene bakıyor. Krizi ve enflasyon miktarındaki zammı vatandaşa anlatamadık, emekçinin refahına yönelik iyileştirmeler yapmak lazım” dedi.

VARLIK BARIŞI

Çakar, Hükümet’in çıkardığı Varlık Barışı’nın işadamları, mali müşavirler ve muhasebecilerde sıkıntı yarattığını öne sürerek, “İşadamları ‘Bu adam bu kadar varlık gösteriyorsa daha da fazlası vardır’ denilerek, defterlerinin didik didik edilmesinden çekiniyor. Bu insanlara güven vermemiz lazım. Başvurduklarında mal bulmuş mağribi gibi incelenecekleri riskinin olmadığını anlatmak lazım” dedi.

KAMU GÖREVİ

AKP Grup Başkan Vekili, vergi dairelerinde uygulanan ‘ne kadar ceza o kadar prim’ uygulamasının mükellefle vergi memuru arasında çatışma yarattığını ileri sürerek, “Vergi daireleri memurlarına ne kadar çok ceza keserlerse o kadar çok prim veriyor. Bu zihniyetle ‘ben cebime girene bakarım’ diyen memur, bol bol ceza kesiyor. Kamunun görevi prim üzerine dayandırılamaz. İşadamı, esnaf vergi memuruyla çatışıyor” dedi.

HAKKINI VERİN

Kenan Çakar, meclis üyelerinin oturumlara düzenli katılmadığını, sık sık devamsızlık yaptığını belirterek, “Bu koltuklara oturbilmek için birtakım zor süreçlerden geçiliyor. İnsanlar geldikleri yerin hakkını vermeliler. O koltuklarda seçmeni temsil ediyorlar. Bu görevi yaparken kerameti kendilerinde kurumu ve seçmenin verdiği görevi esas kabul ederek hakkıyla yapmak lazım. Meclise bakıyorsunuz ilk yarım saat dolmadan boşalıyor. Bir saati aşınca homurtular yükseliyor. İzmirli bizi çare üretelim diye seçti” dedi.

Haberin Devamı

Arınç’a oy çıktı

Haberin Devamı

Eğilim belirlemede en az oyu alan Prof. Dr. Celal Artunç’un dekanlığa atanmasının krize neden olduğu Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nde tepki istifalarıyla boşalan Fakülte Kurulu üyeliklerine seçim yapıldı. Seçimde, Artunç’un atanmasında etkili oldukları iddia edilen AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç ile İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu’na 3’er oy çıktı. 86 öğretim üyeli fakültede, Prof. Dr. Sevtap Günbay, Prof. Dr. Ali Vehbi Tuncer, Prof. Dr. Hüseyin Tezel, Doç. Ayşegül Kaya ve Doç. Dr. Ebru Çal’dan boşalan üyeliklere profesörler 3, doçentler ise 2 temsilci belirlemek için sandığa gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!