Borulama sistemi ile su taşınacak

Güncelleme Tarihi:

Borulama sistemi ile su taşınacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 15:05

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa'da sık sık ölümlerin yaşandığı sulama kanallarının üzerini örtmek yerine devasa borular döşenerek suyun taşınacağını söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler İlçesi'ne bağlı Turgut Özal, Nurlupınar ve Akpınar Mahallelerini ziyaret etti. Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi, Nurlupınar Mahallesi Muhtarı Süleyman Seven ve Akpınar Mahallesi Muhtarı Bişar Saknuk'tan mahallelerinin sorunları hakkında bilgi alan Özdağ, "Demirköprü Barajı'ndan başlayıp Manisa'nın içinden Menemen'e kadar uzanan sulama kanallarının üzeri örtülmek yerine devasa borular döşenerek suyu taşıyacağız. Böylelikle kanallarda zaman zaman meydana gelen ölümleri de önlemiş olacağız. Demirköprü Barajı'ndan başlayarak Turgut Özal, Nurlupınar ve Akpınar Mahallemizden geçen bir sulama kanalımız var. Bu su Manisa Ovamıza hayat veriyor. Su varsa hayat vardır, su varsa insan vardır, su varsa canlı vardır. Ankara'da sulama kanalları ile ilgili sorunun çözümü noktasında ilgililerle görüştüm. Mevcut kanalın üzeri kapatılmak yerine Menemen'e kadar devasa borularla kanaldaki suyu taşıyacağız. Yani mevcut kanalın üzerinin kapatılması yoluna gitmeyeceğiz.
Nasıl ki Gördes Barajı'ndan İzmir'e su götüren devasa borularımız varsa bu kanalda da devasa borularımızla suyu taşıyacağız" dedi.

Haberin Devamı

Kanallarla ilgili geçici olarak güvenliğin sağlanmasını talep ettiklerini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, büyükşehir belediyesine görev düştüğünü söyleyerek "Buyükşehir belediye başkanının bu konuya duyarlılık göstererek fizibilite çalışması yaptıktan sonra en geç birkaç ay içerisinde eskiyen tellerin onarılmasını sağlaması gerekir. Çocuklarımızın ölmemesi, suya düşmemesi noktasında şimdiye kadar gerek ihmal nedeniyle yapılmayan gerekse imkansızlıklar nedeniyle yapılamayan yerleri de yapacağına inanıyorum" dedi.

3.5 YIL İÇİNDE YENİ SİSTEME GEÇİLECEK

Su kanallarının borulama sistemine geçilmesi için hazırlanan fizibilite raporlarının tamamlandığını ifade eden Özdağ, "Bir buçuk yıl içerisinde fizibilite raporları ihaleye çıkacak. Daha sonra da ihale yapılıp 3.5 yıl içerisinde Demirköprü Barajı'ndan Menemen'e kadar olan kanal tamamen borulama sistemi haline dönüştürülecek. 4 milletvekilimiz ve teşkilatımızla beraber çalıştığımız bu konuyu Orman ve Su İşleri Bakanımızla, Başbakan Yardımcımızla ve Devlet Su İşleri Genel Müdürümüzle de konuştuk. Büyükşehir Belediye Başkanı da bu konuda duyarlı olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Manisa-Alaşehir ve Manisa-Ankara olmak üzere iki banliyö hattının bulunduğunu kaydeden Selçuk Özdağ, Manisa'ya hızlı tren geleceği için ihalenin Afyon'a kadar yapıldığını dile getirdi. Afyon, Uşak, Manisa ön proje ihaleleri yapıldığı için 2016 sonunda da Ankara-İzmir hızlı tren hattının Manisa'dan geçeceğini ifade eden Özdağ, "Böylece Ankara ile İzmir çok yakınlaşacak. İzmir Ankara arası 3.5 saate inmiş olacak. Manisamız da buradan çok karlı çıkacak. Burada yaşayan yaklaşık 10 bin insanımız tren hattının dışarı alınmasını istiyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!