Bornova Belediyesi'nden örnek proje

Güncelleme Tarihi:

Bornova Belediyesinden örnek proje
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 01:10

BORNOVA Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin aylık erzaklarını istedikleri gibi seçip alabilmeleri için Dost Market projesini başlatıyor. Açılışa hazırlanan Dost Market'te alışverişler, ihtiyaç sahipleri için belirlenen limitlerde ücretsiz olarak yapılacak.

Haberin Devamı

Açılması için hazırlıkları süren Dost Market, ihtiyaç sahiplerinin mutfak alışverişlerini özgürce yapabilmesini sağlayacak. Maddi güçlükler yaşayan ailelere erzak kolisi göndermek yerine, gerçekten ihtiyaç duydukları ürünleri seçebilmelerini sağlamak için Bornova Merkez'de kurulun Dost Market'in raflarında 100'ün üzerinde ürün çeşidi bulunacak. Başlangıçta 1500 ailenin dahil edildiği proje kapsamında, ihtiyaç sahibi her aile, gelir ve ihtiyaç durumuna göre belirlenecek limitler ölçüsünde istediği ürünü alabilecek. İhtiyaç sahibi aileler, gıda ve temizlik ürünlerinin yanısıra giyim ve yakacak ihtiyaçlarını da karşılayabilecek. Projeden yararlanan aile sayısının 5 bine ulaşması için çalışma yapılacak.

Bornova Hükümet Konağı'nın karşısında 250 metrekarelik alanda kurulan Dost Market modern görünümüyle diğer marketleri aratmıyor. Dost Market, hafta içi 09.30-18.30 saatleri arasında, Cumartesi günü ise 09.30-13.30 saatleri arasında hizmet verecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Dost Market'in Bornovalılar arasındaki dayanışmayı artıracağını söyleyerek, "İhtiyaç sahipleri Dost Market'e, herhangi bir markete gidiyormuş gibi gidip alışverişlerini yapacaklar. 'Bornova Bizim Evimiz' diyoruz. Nasıl evimizde dayanışma içinde yaşıyorsak, tüm Bornova'da da aynı dayanışmayı süreceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Bornova Belediyesinden örnek proje

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!