Bodrum'da Schengen vizesi

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda Schengen vizesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2012 13:37

Bodrum'da açılan vize ofisi Yunanistan’a ve AB ülkelerine Schengen vizesi vermeye başladı.

Haberin Devamı

 Bodrum'da hizmete giren vize ofisi aracılığıyla Yunanistan’a ve AB ülkelerine Shengen vizesi verilmeye başlandı. Bodrum Ticaret Odası’ndaki vize ofisinde incelemelerde bulunan Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore N. Tsakiris, “Son yıllarda hızla gelişen Türkiye -Yunanistan ilişkilerinde Ege kıyıları ve adalarda turist sirkülasyonu arttı. Vize ile ilgili sıkıntıları ortadan kaldırmak için Bodrum’da vize ofisini açtık” dedi.
Muğla ve ilçelerinden Yunan adalarına seyahati kolaylaştırmak için Bodrum Ticaret Odası bünyesinde oluşturulan Vize Ofisi hizmet vermeye başladı. Uluslararası Vize Şirketi VFS Global’ın Türkiye’de oluşturduğu ve 22 ülkeye vize verdiği Gateway Visa Services INC, tarafından haftanın beş günü mesai saatleri içerisinde vize veriliyor.
Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Theodore N. Tsakiris, Bodrum Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hüseyin Sagat ve Vize Yetkilisi Kosta Relaki ile vize ofisinde incelemelerde bulundu. Uygulamanın önemine değinen Tsakiris, Kuşadası, Didim, Çeşme, Marmaris, Fethiye, Bodrum ve Datça gibi ilçelerden Türk turistlerin Yunan adalarına geçerek günübirlik ve konaklamalı tatil yaptığını belirtti. Tsakiris, “Son yıllarda hızla gelişen Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde Ege kıyıları ve adalarda turist sirkülasyonu arttı. Vize ile ilgili sıkıntıları ortadan kaldırmak için Bodrum’da vize ofisini açtık. Vize kolaylığı hem turizm hem de ekonomik ilişkileri daha da güçleştirecek” dedi.
Bodrum Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hüseyin Sagat da, Bodrum’a tatile geleceklerin pasaportlarını yanlarında getirmesini istedi. Sagat, “Sadece 15 dakikada Yunan adalarına geçerek günübirlik tatil yapma olanağı bulan vatandaşlarımız 197 lira ödeyerek iki gün içinde vize alabilecekler. Bodrum’daki vize ofisi Muğla ve tüm ilçelerine hizmet verecek. Vize kolaylığıyla hem Yunanistan’a yıllık 2 milyon liraya yakın bir kaynak sağlandı, hem de tatilcilerin 600-800 kilometre yol yapıp günlerce beklemesi önlendi” dedi.

Haberin Devamı


Haftanın beş günü mesai saatleri içerisinde hizmet verecek vize ofisi için: 0 252 313 05 10

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!