Bodrum'da hedef büyük

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda hedef büyük
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:45

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen Turizm Haftası etkinliğine katılan Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, bu yılki hedeflerinin 3 milyon yerli ve yabancı turist olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı


Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri İskele Meydanı'nda başladı. Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, İlçe Turizm Müdürü Özcan Cambaz'ın da katıldığı ekinlikte, oteller meydanlara stantaçtı. Turistlere keşkek, pilav, döner ve lokma ikram edildi. Turistler, bedava dağıtılan yiyecek standları önünde kuyruğa girdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin sergilediği Çökertme, Keklik, Kerimoğlu ve Sepetçioğlu oyunları ilgiyle izlendi.

RESİMLER SERGİLENDİ
BODER tarafından düzenlenen "Bodrum'da Turizm' konulu resim yarışmasında Mahinur Cemal Uslu Orta Okulu 8. Sınıf öğrencisi Mert Ersoy (14) birinci, Bitez Gülümser Mehmet Danacı Orta Okulu 6. Sınıf öğrencisi Karsu Özyurt (12) ikinci, Suzan-Abdülhakim Bilgili Orta Okulu 7. Sınıf öğrencisi Ayşenur Sarıdağ üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar ve tablet verildi. Dereceye girenler ile yarışmaya katılan diğer resimler sergilendi.

Haberin Devamı

"RAMAZAN AYI ETKİLEMEYECEK"
BODER Başkanı Özyurt, "Turizme hazırlık sürecinde katıldığımız uluslararası turizm fuarlarında yaptığımız tanıtımın sonucunu almaya başladık. Bu yıl ilk 4 ayda yapılan yurtdışı rezervasyonlarına göre geçen yıla oranla yüzde 5-10 arasında artış bekleniyor. 2 milyon yabancı turisti hedefliyoruz. Ramazan ayının da yaza denk gelmesi de turizmi etkilemeyecek. Otellerin ramazan ayına uygun programlar hazırlaması sayesinde yerli turist sayının da artması bekliyoruz. Bu yıl yerli ve yabancı 3 milyon turisti Bodrum'da ağırlamayı hedefliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!