Bodrum’a yeni turistik tesis

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’a yeni turistik tesis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 13:59

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde turizmci Mustafa Demir, kente yeni bir turistik tesis kazandırdı. Alkollü içki satışı yapılmayan tesiste, tarladan toplanan ürünlerle yemek yapan misafirlerin bunların tadına bakabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Bodrum’a yeni turistik tesis

Bodrum kent merkezine 15 kilometre mesafede, Çamlık Mahallesi’ndeki çam ve zeytin ağaçlarının yer aldığı 10 dönümlük alana kurulan Tomato Bodrum Ecovillage Tesisleri, 3 milyon liraya mal oldu. Turizmci işadamı Mustafa Demir tarafından açılan 77 yatak kapasiteli turistik tesis, dün (pazar) hizmete girdi. Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 300 bin lirayla desteklediği projenin iki yılda gerçekleştiği, ikisi yüzme havuzlu villa olmak üzere toplam 22 odada 77 kişinin konaklayabileceği belirtildi.

Bodrum’a yeni turistik tesis


Tesisin açılışına katılan AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, köy konseptinde hazırlanan mekana hayran kaldığını belirterek, "Turizme çok önemli ve değerli bir katkı olmuş. Doğayla insanı bir araya getirebilmek şu dönemde biraz zor ama Mustafa Demir bunu başarmış. Tebrik ediyorum ve uzun soluklu bir turizm hayatı diliyorum" dedi. Demiralp, özellikle Avrupa ülkelerinin bu köye çok ilgi göstereceğini düşündüğünü ifade ederek, "İnsanlar toprağı, ağacı, doğayı unuttu. Ama buraya geldiklerinde hayatlarının anlamını tekrar hatırlayacaklar. O yüzden her yerden turist geleceğini düşünüyorum" dedi.

AHIRDAN SUİT ODAYA

Arazide bulunan yaklaşık 90 yıllık olan samanlık ve ahırı "İki gönül bir olunca samanlık ve ahır suit, olur" sloganıyla iki ayrı balayı odası haline getirdiklerini belirten Demir, "Büyük şehrin beton yığınlarından, rezidanslardaki çalışma ortamından uzakta, doğa ve bitki örtüsüyle başbaşa, tamamen organik bahçelerde ve tarlalarda yetişen ürünlerden beslenip, dingin ve sakin bir ortamda tatil geçirmek isteyenleri düşünerek bu tesisi kurduk. Ayrıca tesiste çocuğumuza içirmeyeceğimiz her şeyi yasakladık. Bu nedenle alkol de satmıyoruz" dedi.

İşadamı Demir, yılın 12 ayı açık kalacak tesiste tüketilen ürünlerin Çamlık köylüleri tarafından tamamen doğal bir ortamda üretildiğini belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!