Bitirme tezi Satılık Köy'de

Güncelleme Tarihi:

Bitirme tezi Satılık Köyde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2013 00:00

ÖDEMİŞ’e 35 kilometrre uzaklıkta, 1950’li yıllarda terk edilen 100 haneli Lübbey Köyü’nde sadece 7-8 kişi yaşamaya başladı.ÖDEMİŞ’e 35 kilometrre uzaklıkta, 1950’li yıllarda terk edilen 100 haneli Lübbey Köyü’nde sadece 7-8 kişi yaşamaya başladı.

Haberin Devamı

 Köyün turizm için kullanılması amaçlandı, tapuların bir şirkete devredilmesi kararlaştırıldı. Bunun üzerine basında adı, “Satılık köy”e çıkan Lübbey yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmaya başladı. Manzarası ve temiz havasıyla dikkat çeken köye, bir İngiliz şirket talip oldu. Köyü olduğu gibi koruyarak, turistlerin sokaklarında atla ve eşekle dolaşabileceği, koyunların ve ineklerin de bulunacağı nostaljik havaya sokmak isteyen şirkete, burada yaşayan Mehmet Yavuz, Ali Öztürk, Hamide Bostan, Havva Suncazoğlu, Ayşe Dağlı ve Hüseyin Suncazoğlu karşı çıktı.

Belgesel de yapıldı
Son olarak, Ödemişli yönetmen Mehmet Genç ve senaristliğini emekli öğretmen Osman Berber’in yaptığı, “Terkedilmiş bir kartal yuvası Lübbey” belgeseli üzerine de köye ilgi büyüdü. Ziyaretçi akını başlarken şimdi de Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Elçin Akçora da bitirme tezi için Lübbey’i seçti, 83 yaşındaki Ali Öztürk’ün yaşantısı üzerinden belgesel yaptı. Eşini beş yıl önce kaybeden ve yanlız yaşayan Ali Öztürk, geçimini elektrik bulunmayan evinin bahçesinde yetiştirdiği maydanoz ve sarımsakları Ödemiş pazarında satarak sağlıyor. ? Yüksel BALCI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!