Bergamalı kadınlar meydanı renklendirdi

Güncelleme Tarihi:

Bergamalı kadınlar meydanı renklendirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 16:38

İZMİR’in Bergama İlçesi’nde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde çok sayıda kadın sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcisi, hazırladıkları el işi ürünleri görücüye çıkardı.

Haberin Devamı

Bergamalı kadınlar meydanı renklendirdi

Bergama İlçesi’nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Bergama Kadın Emeği Üretim ve İşletme Kooperatifi Girişimcileri, Gönüllüler Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Eğitimi Destekleyen Kadınlar Derneği, Cuma Pazarı Üretici Kadınlar, Spastik Özürlüler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından, el ürünlerinin de sergilendiği stantlar açıldı. Stantlarda ebru, çini, seramik, tel kırma, file işi, iğne oyası ve nakış ürünler sergilendi. Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin Kadın Folklor Ekibi ise yöresel oyunlar sergiledi. Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Tiyatro Topluluğu’nun ‘Kadına şiddeti’ anlatan bir oyun sergilediği etkinlik kapsamında Bergamalı kadınlar birlikte halay çekti.

CHP’li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç başta eşi Meltem Gönenç olmak üzere alandaki kadınların hepsine birer karanfil dağıttı. Başkan Gönenç, "Kadınlar bizim yaşamı ortak paylaştığımız, bizim yarımız, bizim parçamız. Ama ne yazık ki yaşamımızın her alanında yeterince eşit haklara sahip değiller. Son yıllarda ülkemizde kadına karşı işlenen suçlar artmaya başladı. Hemen her gün haberlerde bir kadın cinayetine, bir erkek şiddetine tanık oluyoruz. Hepimizin el birliği ile yapması gereken şeyler var. Öncelikle biz kendi aklımızda, fikrimizde eş olduğumuzu, eşit olduğumuzu benimseyeceğiz. Umarım bundan sonra 8 Martları içindeki emekçilik kavramını da kaybetmeden anlamına uygun bir şekilde geçiririz" dedi.

Ayrıca Bergamalı kadınlar düzenlenen etkinlikte meydanı ‘Emeğime, bedenime, kimliğime dokunma’, ‘Kadına şiddete hayır’, ‘Görünmeyen emek sesini yükselt’, ‘Birlikte güçlüyüz’, ‘Kadınlar artık susmayacaklar’ ve ‘Kadınlar olmadan özgürlük, barış, eşitlik olmaz’ yazılı pankartlarla donattı.



BAKMADAN GEÇME!