"Bundan sonra koşmasam da olur"

Güncelleme Tarihi:

Bundan sonra koşmasam da olur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 14:32

İZMİR'den 17 yıl sonra A Milli Takım'a çağrılan ilk futbolcu olan Altınordulu Çağlar Söyüncü, genç yaşta yakaladığı başarının kendisini şımartmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

"Bizim ülkemizde bir futbolcu Ümit Milli Takım'a, hatta U16, U17 Milli Takımı'na çağrıldığında, 'Ben artık yıldızım. Bundan sonra koşmasam da olur' anlayışına kapılıyor" diyerek acı bir gerçeği dile getiren 19 yaşındaki savunmacı, "Altınordu kulübünde böyle bir şeye izin verilmez. Bize burada ne kadar büyürsek, o kadar mütevazı olmamız öğretiliyor" şeklinde konuştu.
Yunanistan karşısında oyuna girmese de 23 kişilik maç kadrosunda bulunmaktan gurur duyduğunu ifade eden genç futbolcu, A Milli Takım formasını giymenin çocukluk hayali olduğunu belirterek, "En büyük hedefim ay yıldızlı ekibin değişmez bir parçası olmak" ifadesini kullandı. Hakkındaki transfer haberlerine de değinen Çağlar, "Bu konuda bir şey düşünmüyorum. Varsa öyle bir talep, iki kulübün başkanı arasında çözülür. Transfer dönemine daha çok var. Şu anda tek düşüncem, pazartesi günü oynayacağımız Balıkesirspor maçı" dedi.

Haberin Devamı

EROĞLU: SÜPRİZ DEĞİL
Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, 19 yaşındaki Çağlar'ın A Milli Takım'a davet edilmesinin kendileri için sürpriz olmadığını söyledi. Çağlar'ın yanı sıra U19 Milli Takımı'nda oynayan Cengiz Ünder, Yusuf Acer, Alican Özfesli, Fatih Aktay ve U17 Milli Takımı'nda forma giyen Recep Yemişçi ile objektiflere poz verirken, "Çalışmalarımızın meyvesini topluyoruz" diyen genç teknik adam, "Bizim asıl görevimiz bundan sonra başlıyor. Çıtayı her geçen gün yükseltmeliyiz. Çağlar'ı daha çok geliştirmemiz, milli takımın değişmez elemanı haline getirmemiz gerekiyor. Alttan gelen bir çok oyuncumuz var. Bunlar da yavaş yavaş Ümit Milli Takım'ı, A Milli Takım'ı yakalayacaklar. Uzun vadede bunu başaracağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!