Beklenen depo tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Beklenen depo tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 13:16

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çakmak Mahallesi'nde yatırılan 5 bin ton kapasiteli su deposu için açılan iki sondaj kuyusunda, günlük 30 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak su bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl yapımına başladığı Çakmak Mahallesi'ndeki 5 bin tonluk su deposunu tamamlayarak faaliyete geçirdi. Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ), 5 bin tonluk içme suyu deposunun su ihtiyacını karşılamak için ise iki sondaj kuyusu açtı. Hızla gelişmekte olan Çakmak, Yenişafak, Selçukbey ve Hacıeyüplü mahallelerini besleyen mevcut kaynaklara ilave olarak Hallaçlar Mahallesi sınırları içinde açılan iki içme suyu sondajında toplamda 60 litre/saniye debili su elde edildi. İki sondaj ile günlük 5 bin tonun üzerinde su sağlanacağı ifade edilirken, bu suyun 30 bin kişinin ihtiyacını karşılayacağı belirtildi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Çakmak Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 5 bin tonluk su deposunun faaliyete geçtiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!