Bayraklı’da Meclis karıştı

Güncelleme Tarihi:

Bayraklı’da Meclis karıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 15:26

2011 Faaliyet raporunun görüşüldüğü Bayraklı Belediye Meclisi’nde tartışma çıktı. AKP Grubu salonu terk etti.

Haberin Devamı

Meclis toplantısında AK Partili meclis üyeleri faaliyetleri eleştirdi. Çağdaş belediyecilik hizmetinin verilmediğini öne süren AK Parti Grup Başkanvekili Ali Aslan, “Belediyeye güvenilmiyor. CHP’li olmayan dışlanıyor. Şeffaflık ve denetimden uzak bir yönetim var. Belediye Başkanı belediye başkanı gibi değil, CHP ilçe başkanı gibi hareket ediyor. Paralar ve yatırımlar gereksiz yere harcamalarla har vurup harman savruluyor. Karşıyaka’ya 2-3 geçit yapılırken belediyenin Büyükşehir ile uyumsuz çalışmaması nedeniyle bir geçit bile yapılmadı. Meclis üyelerine mahalle ağzıyla hitap ediliyor. Belediye Başkanı Bayraklı Belediyesi Spor Kulübü Derneği gibi çalışıyor. Belediyenin gelir ve alacakları yeterince tespit edilmiyor. Ayrıca spor kulübüne verilen yerlerin gelirleriyle ilgili bir bilgi yok” dedi.
Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Ak Partili Aslan’a yanıt verdi. Karabağ “Çiğli ve Karabağlar Belediyeleri Spor Kulüpleri’ne 3 milyon TL para aktardı. AK Partili belediyeler ise zaten uçuyor. Bayraklı Belediyesi Spor Kulübü tesisleri ise halka ucuz ve kaliteli ürünler sunuyor. Ancak sürekli şikayet ediliyorlar. Belediye şirketimiz olsa devrederiz. Eğer bir ankette bu tesislerin yüzde 30 işletilmemesi istenirse kapatırız. Okullara yardım yapılmasını alkışlıyorsunuz ama kız misafirhanesini eleştiriyorsunuz. Sağlık Bakanlığı’nın genelgesi yüzünden biz sağlık taraması yapamıyoruz. Türkiye’de en fazla işsizlik baskısı yaşayan belediyeyim. Nerede AKP’nin Ulaştırma Bakanı, Karayolları nerede? Gelsinler, benimle gezsinler bu ilçede. Toplam bin 200 kişiye iş verdim. Kaç AKP’li bakan ve milletvekili bu zamana kadar Bayraklı’dan işçi almış. CHP’li olmaktan onur ve kıvanç duyuyorum” dedi.
Karabağ’ın sözleri Meclis’i karıştırdı. AK Partili Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim kürsüye yürüyerek Karabağ’a “Sadece adınızda Cumhuriyet var. Size yazıklar olsun. Siz halkın partisi değilsiniz” diye bağırdı. Bunun üzerine CHP’li Cemal Eroğlu, Büyükkesim’i arkasından tutarak ağzını kapattı. AK Partili Meclis üyeleri bu gerginliğin ardından Meclis’i terk etmeye başladı. Karabağ, “Kaçmayın, gelin şuraya oturun” dedi. AK Partili Ali Aslan’ı kastederek “Anketlerde sıfırsın. Adının A’sı yok. AKP bu ülkenin başına gelmiş en ciddi sorundur” dedi. Aslan ise “Anketlerle teselli buluyorsun” diye yanıt verdi. Faaliyet raporu AK Partililerin dışarı çıkması üzerine katılanların oy birliği ile meclisten geçti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!