Bayıltan koşu

Güncelleme Tarihi:

Bayıltan koşu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 01:51

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ’Atatürk Yol Koşusu’ 200 öğrencinin katılımıyla yapıldı. Çekişmeli geçen koşuda fenalaşan bazı öğrencilere sağlık ekipleri anında müdahale etti.

Haberin Devamı

Yurt genelinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Temsil Heyeti’yle birlikte Ankara’ya gelişinin yıldönümünde her yıl 27 Aralık’ta yapılan ’Atatürk Yol Koşusu’ Bodrum’da kız ve erkeklerde 3’er ayrı kategoride düzenlendi. Ayrıca engelli öğrencilerin devam ettiği Yahşi Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’den ’özel sporcular" kategorisi de koşu programına dahil edildi. Oldukça çekişmeli geçen koşularda bazı öğrenciler yoğun tempoya dayanamayıp, fenalaştı. Öğrencilere biri koşunun bitiş noktasında bekleyen özel hastaneye ait diğeri koşan öğrencileri takip eden Bodrum Belediyesi’ne ait iki ambulanstaki sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi. Bazı öğrenciler sedye ile taşınırken arkadaşları ve öğretmenleri panik yaşadı. İskele Meydanı’nda son bulan koşuların ardından ferdi ve takım olarak dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları dağıtıldı.

Haberin Devamı

Bayıltan koşu

İKİZLERİN KUPA SEVİNCİ

Koşuda küçük erkekler kategorisinde Amiral Turgutreis Ortaokulu’ndan Emre Bayraktar birinci okurken ikizi Eren Bayraktar ise ikinciliği elde etti. İkizler kupa sevincini birlikte yaşadı. Emre Bayraktar "Koşuda ilk başlarda gerilerdeydim. Bitişe yakın iyi bir deparla birinci oldum. Mutluyum" dedi.

Bayıltan koşu

DERECEYE GİRENLER

Küçük kızlarda ve yıldız kızlarda Amiral Turgutreis Ortaokulu takım olarak birinciliği elde etti. Ferdi birincilik ise yine bu okuldan küçük kızlar kategorisinde Rojda Çirmi, yıldız kızlarda ise Türkü Kaman’ın oldu. Genç kızlar kategorisinde ise birincilik Yalıkavak Halil İbrahim İper Anadolu Lisesi’nin olurken, ferdi birinciliği ise aynı okul öğrencisi Zehra Oğuz kazandı. Amiral Turgutreis Ortaokulu’nun takım olarak birinci olduğu küçük erkeklerde aynı okuldan Emre Bayraktar, yıldız erkeklerde Gümüşlük Kemal Durmaz Ortaokulu’ndan Selçuk Barlas birinci oldu. Yıldız erkeklerde ipi göğüsleyen Amiral Turgutreis Ortaokulu oldu. Genç erkeklerde takım birincisi Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ferdi olarak ise Muharrem Eskiyapan Ortaokulu’ndan Ünal Demiröz dereceye giren isimler oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!