Başkan Özkan: Hedefimiz şampiyonluk değil

Güncelleme Tarihi:

Başkan Özkan: Hedefimiz şampiyonluk değil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 13:28

ALTINORDU Başkanı Seyit Mehmet Özkan, "Bu sezon hedefimiz şampiyonluk değil, düşmeyelim yeter. Ama önümüze bir fırsat çıkarsa, peşinden koşarız" dedi.

Haberin Devamı

Başkan Seyit Mehmet Özkan, yerinde duramayan hiperaktif bir kişiliğe sahip olduğunu, bu özelliğinin kulübe de yansıdığını söyledi. Türk futbolu ve dünyaya bakış açısıyla ile değerlendirmeler yapan Başkan Özkan, altyapı turnuvaları düzenleyip, çeşitli ülkelerdeki organizasyonlara katılarak Avrupa’nın en hiperaktif kulübü haline geldiklerini belirterek, "Sportif ve sosyal etkinlikler, saha içi-saha dışı çalışmalar açısından farklı bir yapımız var. Günü kurtarmıyoruz. Amacımız uzun vadeli kurumsal bir yapı oluşturmak.

İzmir’in Türkiye’deki gelişmeye ayak uyduramadığını ve geride kaldığını dile getiren Özkan, bu konuda şunları söyledi:

"Türkiye büyüdü, ancak İzmir büyümedi. Bu tabloyu değiştirmek zorundayız. Ben alışılagelmiş başkanlardan değilim. Öncelikle işletmeciyim, işimi doğru yaparım. Futbolu bilirim. Avrupa’da 500’e yakın maç izledim. Almanya, İngiltere ve İtalya liglerini takip ettim. Altyapıya karışırım. İşin mutfağından geliyorum. Son olarak U13 takımımız Almanya’da iki turnuvaya katıldı. U10 takımımız İspanya’ya gidecek. Neden? Çünkü onları yarınlara hazırlıyoruz. Geleceği ilmek ilmek örüyoruz. Altyapımızdan yeni Salih Uçanlar var. Onları çıkaracağız."

KENT SAHİP ÇIKMALI

Haberin Devamı

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, İzmir’in takımı olma gibi beklentileri bulunmadığını söyledi. İzmir’de futbola ilginin başarıya endeksli olduğunu kaydeden Özkan, "1989 yılından bu yana futbolun içindeyim. Pek çok kez dersimi aldım çıktım. 2007’den bu yana aralıksız devam ediyorum. İzmir’de bir hava yakaladığınızda tribün gücü elde ediyorsunuz. Onun dışında bir kaç kötü sonuçla balon sönüyor. İnsanlar sadece şampiyonluk ve küme düşme maçlarına geliyor. Kent takımlara sahip çıkmalı. Örneğin 53 bin üyesi olan Athletic Bilbao’da herkes aidatını ödeyip kombinelerini alıyor. Bizde aidiyet duygusu yok. Çağdışı dernek yapısından kurtulmalıyız. Bu iş artık bir endüstri, ciddi bir yapılanma gerekiyor" şeklinde konuştu.

GÖLCÜLERE GÜVENİ TAM

Seyit Mehmet Özkan, Altınordu’nun en büyük sorununun gol atamamak olduğunu, bu problemi de ikinci yarıda çözeceklerine inandığını söyledi. Göksu’nhun kalitesinin tartışılmaz olduğunu, Murat Yılmaz’dan patlama beklediğini aktaran Başkan Özkan, "Fatih’i de A Takım’a kazandırmak üzereyiz. Almanya’dan gurbetçi bir sağ kanat oyuncusuyla görüşmelerimiz devam ediyor. Kulübü sezon sonunda vermek istiyor, biz şimdi almak için ısrar ediyoruz. Transfer gerçekleşmezse, mevcut kadroyla devam ederiz" ifadesini kullandı. Asıl hedefinin 1997-98 jenerasyonunu A Takım’da izlemek olduğunu belirten Özkan, tümü altyapıdan yetişen bir 11’le sahaya çıkıncaya kadar A takım maçlarına gitmeyeceğini tekrar etti.

STATLAR OLMAZSA OLMAZ

Haberin Devamı

İzmir’in iki yakası Karşıyaka ve Göztepe’ye yapılacak statların önemine değinen Altınordu Başkanı Özkan, "Bu statlar engellenmemeli. Şehrin içinde stadyum olmaz anlayışı çok yanlış. Avrupa’daki birçok stat şehir merkezinde ve yürüme mesafesinde. Göztepe umarım bu sezon Süper Lig’e çıkar. Karşıyaka da düşmez. Taraftar gücü olan bu iki kulübümüzü Süper Lig’e atıp, kente hareket getirmeliyiz. Güne dayalı başarılara artık bu şehrin prim vermemesi lazım" dedi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!