Başhemşireyle kadın başhekim mahkemelik

Güncelleme Tarihi:

Başhemşireyle kadın başhekim mahkemelik
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2012 00:00

Kuşadası Devlet Hastanesi’nde 7’si başhemşirelik olmak üzere 14 yıldır çalışan Naciye Aksoy ile başhekim Dr. Selma Özcan arasında yaşananlar yargıya taşındı.

Haberin Devamı

DEVLET Hastanesi’nde görev yapan Naciye Aksoy’un işyaşamı 2010 sonlarında Dr. Selma Özcan’ın başhekim atanmasıyla değişti. İddiaya göre, Özcan, göreve başladıktan sonra, başhemşire ile çalışmak istemediğini gösteren bir dizi uygulama yaptı. Tam bu dönemde isimsiz iki ihbar dilekçesini araştıran müfettişlerin raporu doğrultusunda Aksoy, Mart 2011’de Söke Devlet Hastanesi’ne düz hemşire olarak atandı. Aksoy, Aydın 1. İdare Mahkemesi’ne dava açtı, yürütmeyi durdurma kararı verilince ağustos ayında görevine döndü.

Yetkileri elinden alındı

Aksoy’un avukatı Nilgün Öğünçlü, müvekkilinin göreve döndükten sonra baskı gördüğünü, odasının alınarak 6 kişilik bir odaya gönderildiğini belirtti, şunları söyledi:
“Müvekkilim görevine başladıktan sonra tüm yetki ve görevleri elinden alınarak kızağa çekilmiştir. Ayrı bir odası, bilgisayarı ve donanımı varken tümü elinden alınmıştır. Yasa gereği katılması zorunlu olan komisyon toplantılarına, karar alma mekanizmasına katılması engellenmiş, buna karşın gelmediği için tutanak tutulmuştur. Başhemşireliğe ilişkin tüm işler başka kişilere verilmiş, kendisinin bu işleri yapamayacağı belirtilerek adeta tecrit edilmiştir. Son olarak da başhekim 10 Ekim 2011’de gönderdiği yazı ile başhemşireliğe ait tüm görevleri daha önce tayin ettiği iki başhemşire yardımcısı arasında paylaştırmış, Aksoy’un tüm yetki ve görevlerini açıkça elinden almıştır.”

Çamaşırhane morg arası

Haberin Devamı

Öğünçlü, istifa etmemekte direnen Aksoy’un geçen ocak ayında beş gün izne ayrılmasından sonra “mobbing” uygulamasının son darbesine hedef olduğunu öne sürdü, şöyle konuştu:
“İzin dönüşü daha önce altı hemşire ile kullandığı odasındaki tüm özel eşyalarının alınarak, hastanenin bodrum katında çamaşırhane ile morg arasında, penceresi olmayan bir odaya konulduğunu gören Aksoy, tekrar bana başvurdu. Bunun üzerine Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı’na başhekim hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ gerekçesiyle  şikayet dilekçesi verdik. Hukuki mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz. Uygulama kelimenin tam anlamıyla bir mobbing.”
Başhekimden tem cümle
Kuşadası Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selma Özcan, konuyla ilgili olarak tek cümlelik bir yazılı açıklama yaptı, “Göreve geldiğim günden bu yana halkımıza en iyi hizmeti sunmak, iş yerinde çalışma huzuru ve çalışma düzenini sağlamak amacıyla kurumumuzda kurallar dahilinde gerekli düzenlemeler yapılmaktadır” dedi.

MOBBİNG NEDİR?

Haberin Devamı

Çoğunlukla işyerlerinde bazen bir kişinin, bazen bir grubun, bir çalışan üzerinde uzun bir süre yani aylar ve yıllar boyu, sistematik bir baskı uygulamalarıdır. Mobbing, duygusal bir saldırıdır. İşverenin ima, alay ve karşısındakinin toplumsal itibarını düşürme gibi saldırgan bir ortam yaratarak onu işten çıkmaya zorlamasıdır. Kişiye yönelik, yaş, ırk, cinsiyet gibi herhangi bir ayrımcılık olmadan taciz, rahatsız etme ve kötü davranış yoluyla herhangi bir kişiye yönelen saldırganlıktır. Kişiyi iş yaşamından dışlamak amacıyla kasıtlı olarak yapılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!