Barselona çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Barselona çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2012 00:00

İZMİR Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran ve beraberindeki 37 kişilik heyet, İspanya’nın Barselona kentine ekonomik çıkarma yaptı.

Haberin Devamı

 Derneğin geçen yıllarda başlattığı AVRO Akdeniz Projesi’nin dördüncüsü olan “İzmir-Barselona Sosyo-Ekonomik İşbirliği” çalışma ziyareti kapsamında, önce Port de Barcelona Limanı ziyaret edildi.

Liman Ticari Yönetici Rosa Puig Vidal ve Satış Müdürü Carles Mayol, heyete, liman hakkında birifing verdi. Türkiye-İspanya arasındaki ticaret hacminin 2011’de 100 bin konteyner taşımacılığına ulaştığını söyleyen Mayol, 2010’a göre yüzde 27’lik artış olduğunu belirtti.
İkili ilişkilerin gelişmesi için geçen yıl İstanbul’a bir ticari gezi düzenlediklerini kaydeden Carles Mayol, haziranda da düzenlenecek fuara Türkiye’nin onur konuğu ülke olarak davet edildiğini bildirdi. Daha sonra Barselona Belediyesi Kalkınma Ajansı’na geçen heyete sunum yapıldı, kentin kuruluşundan bugüne kadarki gelişimi, sosyo-ekonomik durumu, turizmi hakkında bilgi verildi.

Darısı İzmir’in başına

Haberin Devamı

Buradan Türkiye’nin Barselona Başkonsolosluğu’na geçen heyet, Başkonsolos Haldun Koç tarafından ağırlandı. Türklerin yoğun yaşadığı ülkelere göre sadece vatandaşlık işlemlerini yapan bir konsolosluk olmadıklarını ifade eden Koç, “Bizim burada bulunma amacımız, sizler gibi işadamlarının önünü açmak. Ülkemizdeki istikrar ve hızlı büyüme, bizim buradaki konumumuzu güçlendiriyor. Bu nedenle sizlerin isteklerini daha hızlı kabul ettirebiliyoruz. Ayrıca Barselona, tarihi eserlerini koruduğu gibi kısa sürede gelişmesini tamamlamış bir şehir. Darısı İzmir’in başına. İzmir bunu hak ediyor” dedi.

Türkiye’nin Barselona’daki Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Ticari Ataşeliği’ne de konuk olan heyet, Ataşe Bekir Aslaner tarafından karşılandı. İzmir Özel Ata Koleji Genel Koordinatörü Turhan Gökhan Çelenk ve beraberindeki dokuz çocuk da e-tiving projesi kapsamında İspanya’da 25 Nisan’da (bugün) düzenlenecek tiyatro festivaline katılmak üzere Barselona’ya geldi. Çocuklar, festival öncesi ataşeliği ziyaret etti, “Excalbur” oyununu sergiledi. Türkiye’den kilometrelerce uzaklıkta 23 Nisan’ı kutlamanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Başkonsolos Koç, bu gururu kendilerine yaşattıkları için teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!