Balıkesir'de kar çilesi

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde kar çilesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 01:15

BALIKESİR'de kar yağışı sonrası büyükşehir yasasıyla mahalle statüsüne kavuşan 218 köy yolunun kapalı olduğu, yine kırsalda yer alan 71 mahalleye elektrik verilemediği bildirildi. Kentte kar nedeniyle eğitime ara verilen ilçe sayısı 12'ye çıktı.

Haberin Devamı

Kent genelinde dün (salı) sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonrası kırsal kesimdeki birçok köyün yolu alaşıma kapanırken, elektrik kesintileri yaşandı. İvrindi'de 47, Karesi'de 41, Savaştepe'de 39, Altıeylül'de 29, Susurluk'ta 20, Sındırgı'da 10, Manyas'ta 7, Balya ve Kepsut'ta 6'şar, Gönen ve Bigadiç'te 5'er, Havran'da 3 mahallenin yolunun kapalı olduğu belirtildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi koordinesinde ilçe belediyelerinin yol açma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Elektrik dağıtım şirketi TEDAŞ ekiplerinin elektrik sorunlarını çözmek için seferber olduğu ifade edildi. Ana arterlerde ve kentten geçen karayollarında kapalı yolun bulunmadığı bildirildi.

12 İLÇEDEKİ OKULLARA KAR TATİLİ
Balıkesir'de kar nedeniyle eğitime ara verilen ilçe sayısı 12'ye çıktı. Dün (salı) Karesi, Altıeylül, Erdek ve Balya'daki tüm okullarla Manyas, Gönen ve Susurluk'ta taşımalı eğitim ile yapılan okullarda tatil ilan eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri; kar yağışının sabaha kadar sürmesinin ardından Kepsut, İvrindi, Bigadiç, Sındırgı ve Savaştepe'de de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Kar yağışının diğer ilçelere oranla daha etkili olduğu Savaştepe'de tatil kararın ders zilinin çalmasının ardından açıklandığını söyleyen veliler tepki gösterdi.

Haberin Devamı

BAŞKAN ÇALIŞMALARI YÖNETTİ
Balıkesir'de kar yağışının hayata olumsuz etkisi sürüyor. 41 mahallenin yolunun kapandığı Karasi İlçesi'nde AK Partili Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, karla mücadele çalışmalarını yerinde yönetti. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Yoğun yağışa karşı, büyükşehir, karayolları ve ilçe belediyeleri olarak mücadeleye devam ediyoruz. Ekiplerimiz sürekli arazide. Dona karşı gereken tuzlama çalışmaları yapıldı. Küreme çalışmaları da devam ediyor. Karayolları ve Trafik Şube Müdürlüğümüz zincirsiz araçların yola çıkmaması konusunda tedbirler alıyor" dedi. Sürücülerden zincirsiz yola çıkmamalarını ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarını isteyen Başkan Yılmaz, Karesi'de yaşayan vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için çalışmaların aralıksız sürdüğünü kimsenin mağdur olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

ASKERİ ARAÇLAR KURTARILDI
Balıkesir'in Edremit ilçesi sınırları içinde kalan Kazdağları'nın Sarıkız Tepesi Mevkii'nde konuşlu Hava Radar Mevzi Komutanlığı'na ait iki askeri kamyonet ile yardıma giden Köy Hizmetleri ekibi kar engeline takıldı. Edremit Belediyesi, dün (salı) saat 18.00 sıralarında yapılan yardım çağrısı üzerine harekete geçti. Bir greyder, bir kepçe ve bir arazi aracıyla yaklaşık iki saat süren çalışma sonrası kapalı yol açıldı. Yolda mahsur kalanların ilçeye kontrollü olarak ulaşımı sağlandı. Belediye Motorize Ekipler Amiri Bülent Danacı, "Bizim araçlarımız karda daha hızlı olduğu için bizden yardım istendi. Ekiplerimiz karları küreyerek bölgeye ulaştı. Oradaki askeri araçları, Köy Hizmetleri'ne ait araçları kurtardı. Hepsi sağ salim ilçeye getirildi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!