Balıkesir’de Atatürk coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir’de Atatürk coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2016 16:21

BALIKESİR’de Mustafa Kemal Atatürk’ün kente gelişinin 93’üncü yıldönümü için düzenlenen etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, "Cumhuriyetin 100’üncü yılını güçlü bir şekilde karşılamak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Balıkesir’de Atatürk coşkusu

Balıkesir’e ilk ziyaretini 6 Şubat 1923’de gerçekleştiren Mustafa Kemal Atatürk, temsili olarak bugün saat 13.30’da tren garında Vali Mustafa Yaman, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından karşılandı. Törene gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kişi de katıldı. Belediye Bandosu’nun marşlarıyla coşanlar büyük Türk bayrağı ile Atatürk posteri asılan treni alkışlarla karşıladı. Trenden inen gaziler Vali Yaman’a Türk bayrağını öperek teslim etti.

Balıkesir’de Atatürk coşkusu



"ATATÜRK, BALIKESİR’DE MESAJLAR VERDİ"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesirliler’in Kurtuluş Savaşı’nda Yunan işgaline karşı ilk cepheyi açmasının Atatürk’ün nazarında Balıkesir’e ayrı bir anlam kazandırdığını belirterek şöyle konuştu:

"Balıkesir düzenlediği kongrelerle, açtığı cephelerle Türk milletinin bağımsızlığında önemli rol oynamıştır. 6 Şubat 1923 tarihi Balıkesirliler için özel bir gündür. İki yıllık esaret ardından 50 bin Balıkesirli Kuvay-i Milliye’nin başkentinde Atatürk’ü karşılamaya çıktı. Atatürk Balıkesir’de milletimize önemli mesajlar verdi. İlimizi 7 kez ziyaret ederek, Balıkesir’e verdiği önemi gösterdi. Bu mücadeleyi yeni hamlelerle taçlandırıp Cumhuriyetin 100. yılını güçlü bir şekilde karşılamak istiyoruz."

Gardaki tören, Halk Oyunları İl Temsilciliği’nin oluşturduğu özel ekibin Bengi, ikili güvende ve toplu güvende oyununu sergilemesi ile sürdü. Halk oyunları gösterisi ardından Ata’ya Saygı Yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş, Atatürk Anıtı’nda noktalandı. Etkinlikler bugün saat 20.00’de Balıkesir Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nın konseri ile sürecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!