Bakmayın böyle güldüklerine

Güncelleme Tarihi:

Bakmayın böyle güldüklerine
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 13:43

SURİYE'deki iç savaştan kaçarak Manisa'ya gelen Suriyeli sığınmacılar için kış zor geçecek. Turgut Özal Mahallesi'nde dağın eteğinde naylon çadır kuran 15'i çocuk 25 kişilik 4 sığınmacı ailenin yaşamı yürek burktu.

Haberin Devamı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Manisa'ya gelen sığınmacıların yaşamı, havaların soğumasıyla daha da zorlaştı. Paraları ve kalacak yerleri olmayan sığınmacılar, Manisa'nın kenar mahallelerde kurdukları naylon çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yaz aylarında tarlalarda çalışıp az da olsa para kazanabilen sığınmacılar, kışın gelmesiyle daha çetin bir mücadeleye hazırlanıyor.

Bakmayın böyle güldüklerine


Turgut Özal Mahallesi'nde dağın eteğinde çadır kuran 4 sığınmacı aileden birinin reisi 50 yaşındaki Anter Amar, Suriye'den 3 yıl önce geldiklerini ve 9 aydır Manisa'da olduklarını anlattı. Suriye'deki avaşın biran önce bitmesini istediklerini vurgulayan Amar, kışı naylon çadırlarda geçireceklerini belirterek şöyle dedi: "Sadece yakacak istiyoruz. Burada olmaktan mutluyuz ama, şimdi şartlar oluşsa hemen gideriz. İmkanımız olsa savaş bitse hemen gideriz. Orada arazilerimiz var, her şeyimiz orada."

Haberin Devamı

Bakmayın böyle güldüklerine

 


'KAMPLARDA YAŞAM DAHA ZOR'
Zorlu yaşam koşulları en çok sığınmacı çocukları etkiliyor. Çadırlarda aileleriyle barınmaya çalışan 15 çocuk, Türkçe bilmedikleri için okula da gidemiyor. Anter Amar, "Kampların şartları bize göre çok zor. Buradan bile daha zor. Kamplarda baskı altındayız. Şimdi çocuklar hurdacılarda çalışıyor. Kazanılan para ile karın tokluğuna yaşıyoruz" diye konuştu.
Çadırların yanı sıra kenar mahallelerdeki derme çatma evlerde yaşamaya çalışan sığınmacı çocukların kent merkezinde dilencilik yaparak para kazanmaya çalışması da ayrı bir sorun yaratıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!