Bakkal Salih Abi'yi internet kurtaracak

Güncelleme Tarihi:

Bakkal Salih Abiyi internet kurtaracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2012 00:00

Bakkalları, hipermarketlere karşı koruyacak olan yasa, mecliste beklerken, İzmir'de Tayfun Şimşek, ‘internetten satış' modeline bakkalları da kattı.

Bakkalları, hipermarketlere karşı koruyacak olan yasa, mecliste beklerken, İzmir'de Tayfun Şimşek, ‘internetten satış' modeline bakkalları da kattı. ‘Bakkal Salih Abi' maskotuyla, ‘en yakın en ucuz' sloganıyla yola çıkan Şimşek, televizyondan muma, kuru bakliyattan kıyafete kadar her ürünü, www.bizbaktoptan.com'dan satışa çıkaracak. Ürünler bakkallar aracılığıyla dağıtılacak.
Hipermarket Yasası, meclisin tozlu raflarına girmişken, İzmir'de Tayfun Şimşek (36) adlı girişimci, bakkallar için kurtuluş umudu oldu. Maskotu, ‘Bakkal Salih Amca” sloganı ‘en yakın en ucuz' olan sistemde ürün satışı internet üzerinden bakkallara yapılacak. Bakkallar, mahalle sakinlerine ürünleri satacak. Sistem kampanyalarla yürüyecek. Her hafta belli ürünler Türkiye'deki en ucuz fiyata satılacak. Kampanyalar vatandaşa, el broşürleri, gazete ilanları ile duyurulacak.
Tayfun Şimşek, sistemin ‘bizim bakkal hem yakın hem ucuz' sloganı ile işlediğini belirterek, şunları söyledi:
“Bakkallar, hipermarketler karşısında zor günler geçiriyor. Bu sistem, onların direncini artıracak. Bakkallar www.bizbaktoptan.com adresinden ürünleri toptan fiyatına alacaklar. Kampanya dönemlerinde özel reklam kampanyası yapacağız. Vatandaş el ilanları, gazete reklamları ve sosyal paylaşım siteleri ile bundan haberdar olacak. Sistem, internetten satış değil. Siteden alışverişi bakkallar yapacak, vatandaş ürünü bakkaldan görerek alacak. Bakkallar mum da satacak LED televizyon da. Ürünler arasında kıyafet de olacak, gıda da. 100 bakkal ile yola çıkıyoruz. Bakkallar istedikleri kadar ürün alabilecek. İsteyen bir ürün isteyen 100 ürün. Sistem, bir hafta sonra hizmete girecek. Bakkallara satış noktamız olmaları için çağrıda bulunduk. Geri dönüşleri almaya başladık.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!