Babası "Mühendis olacak" dedi ama..

Güncelleme Tarihi:

Babası Mühendis olacak dedi ama..
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2015 01:16

İZMİR’de akademisyenlik yapan Kürşad Terci, aile baskısına karşı gelemediği için üniversitede mühendislik eğitimi almak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Diplomasını aldığı gün ailesinin karşısına çıkarak müzisyen olmak istediğini açıklayan Terci, bugün Türkiye’nin klasik gitar alanında sayılı isimleri arasında. Kariyerine yurt içi ve dışı konserlerinin yanı sıra pek çok ödül sığdırarak çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini söyleyen Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Kürşad Terci, ailelere seslendi: “Çocuğunuzun meslek seçerken öncelikli olarak nasıl para kazanacağını düşünmeyin. Zaten sevdiğiniz bir mesleği yapıyorsanız başarı da kazanç da beraberinde gelecektir.”


İstemeye istemeye
Henüz 5 yaşındayken kendi kendine notaları okumayı ve piyano çalmayı öğrenen Terci, müzikteki ilk büyük ödülünü ortaokul öğrencisiyken kazandı. Eğitim gördüğü Uşak’ta çaldığı akordeonla birinci gelen Kürşad Terci, matematik ve fen bilimlerinde de gösterdiği üstün başarıyla dikkat çekti. Müziğe olan ilgisi ve yeteneği her geçen yıl artan Terci, lise son sınıfta büyük ikilem yaşadı. Konservatuvar öğrencisi olarak eğitimine devam etmek isterken Uşak’ta yün iplik fabrikası sahibi babasının ve mühendis amcalarının yoğun baskısı üzerine mühendislik eğitimi almayı seçti. İTÜ Endüstri Mühendisliği’ni dereceyle kazanan Kürşad Terci, üniversiteye girdiği ilk yıl ünlü müzik eğitimcisi Muammer Sun’la tanıştı, eline ilk kez aldığı klasik gitarı çalmayı 4 ay içinde öğrendi. Müzikteki hızlı ilerleyişi İstanbul Filarmoni Derneği yetkililerinin de dikkatini çekince sırasıyla ünlü İspanyol gitarist Alirio Diaz ile piyanist ve besteci Timur Selçuk’un öğrencisi oldu.

Haberin Devamı


FABRİKANIN BAŞINA GEÇ
Mezun olduğu gün ise yün ve iplik fabrikasının başına geçeceğini düşündüğü babasının ve annesinin karşısına çıkan Terci, esas yapmak istediği işin müzisyenlik olduğunu, ikinci bir üniversite daha okuyacağını açıkladı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik programlarından yüksek onur derecesiyle bitirerek müziğe yeteneğini herkese kanıtlayan Terci, 1987’de Soner Egesel ve Kağan Korad’la birlikte kurdukları ‘Bilkent Gitar Üçlüsü’ ile adını duyurdu.

Haberin Devamı


KALBİNİN SESİNİ DİNLE
2008’den bu yana Yaşar Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren ve bölümde müzikte yetenekli otizmli öğrencilere de kapılarını açan Terci, “Aslında endüstri mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra işim hazırdı. Ancak bu işi yaparsam çok mutsuz olacağımı anlamıştım. Çocuğunuzun meslek seçerken öncelikli olarak nasıl para kazanacağını düşünmeyin. Sevdiğiniz bir mesleği yapıyorsanız başarı da kazanç da beraberinde gelir. Bu yüzden gençler başkalarının değil kalplerinin sesini dinlesinler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!