BABALARININ CANI CİĞERİ

Güncelleme Tarihi:

BABALARININ CANI CİĞERİ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2012 00:00

İZMİR’de Konak Belediyesi’nden emekli Asım Gündüz’e (51), geçen yıl siroz tanısı konuldu. İki çocuk babasına ilaç tedavisi çare olmadı, geçen mart ayında karaciğer nakli kararı verildi. Gündüz’e, henüz iş bulamayan güvenlik görevlisi kızı Merve (20) verici oldu. 24 Nisan’da İzmir Kent Hastanesi’nde Merve’den alınan karaciğer parçası babasına nakledildi.

Haberin Devamı


2001’den bu yana Ankara Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören, Balıkesir’de oturan 4 çocuk babası İbrahim Gönültaş (46) geçen mayıs ayında İzmir Kent Hastanesi’ne başvurdu. En az 10 vericiye sahip Gönültaş’a üç oğlunun ortancası Ahmet (22) yaşam aşısı oldu. 21 Mayıs’ta Gönültaş’a Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Ahmet’ten alınan karaciğer parçası nakledildi.


Yolları kesişti

Asım Gündüz ve kızı Merve ile İbrahim Gönültaş ve oğlu Ahmet, İzmir Kent Hastanesi’nde Babalar Günü için bir araya geldi. Anlamlı buluşmada duygulu anlar yaşandı. Yepyeni bir yaşama başlayan Asım Gündüz, “Siroz tanısı, nakil kararı hayatımızı alt üst etti. Nakil kararı verilince ne kızım Merve’ye ne de 25 yaşındaki ağabeyi Mete’ye bir imada, talepte bulundum. İki evladım da bana donör olmak istediklerini söyledi. Merve, ağabeyi çalıştığı için ona izin vermedi. Ben çocuğum için endişelendim, çekeceği acıları düşündüm. Bana can, en güzel Babalar Günü armağanını verdi. Onu çok seviyorum” dedi. Baba kız birbirlerine sarılırken Merve, “Babama canımdan can verebildiğim için çok mutluyum. Evlat olarak bu benim görevim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Organ kardeşleri

Oğlu Ahmet’in şifa olduğu İbrahim Gönültaş, hayırlı evlat yetiştirmiş olmanın gururunu 4 çocuğunun annesi, eşi Mevlüde Gönültaş’la paylaşırken, şunları söyledi:
“12 kardeşiz, 4 de çocuğum var. Yıllardır bu hastalıkla mücadele ediyordum. Son karar nakil oldu. Balıkesir’den İzmir’e geldik. Kardeşlerim, eşleri, yeğenler, amcalar da peşimden geldi. Kardeşlerim, çocuklarım nakil için ‘biz hazırız’ dediler. Bu yönden çok şanslı bir hastaydım. Çocuklarım da verici olmak için sıraya girdiler. Ahmet gözünü kırpmadan bana can oldu. Benim bir parçamdı, şimdi organ kardeşi olduk. Bu Babalar Günü, benim nakil sonrasında yani yeni hayatımdaki ilk Babalar Günü. Oğlumun verdiği hayat hediyesi, Babalar Günü’nde alınabilecek en anlamlı hediye.”
 Ahmet Gönültaş da, “Ben de babama hayat verdiğim için çok mutluyum. Çok verici adayı vardı ama onuru ben yaşadım” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!